De Anidées oplader komt in twee varianten. Een 6 poort en een 5 poort model. Toch zijn ze flink verschillend. Laten we even naar de specs kijken:


Beide hebben een 1.5 meter lange kabel, zijn wit uitgevoerd, en hoewel de 6 poort lader ietsje groter is ontloopt het elkaar niet gek veel. Ook hameren beide types op hun interne beveiliging om schade aan je batterij te voorkomen. Ook zijn ze beide wereldwijd te gebruiken, gezien (bijna?) overal de standaard tussen de 100 en 240V valt.

Tot zo ver de gelijkenissen, echter het verschil zit hem in de aansluitingen zelf. In eerste instantie hebben beide apparaten enkel USB aansluitingen, wat je er op aan wilt sluiten verschilt echter. De 5 poort oplader komt namelijk met poorten met een specifiek vermogen; 2 x 2.1 Ampère voor iPads, een 1A aansluiting voor iPhones, een 1A aansluiting voor Android apparaten, en een 1.3A aansluiting voor Android Tablets. Hij geeft Samsung Tab aan, maar elk 1.3A apparaat kan in principe worden aangesloten. Dit zelfde gaat eigenlijk voor alle poorten op, want het maakt niet gek veel uit wat je aan sluit, als de waarde maar overeen komt.

Het 6 Poort model is wat slimmer, deze heeft namelijk poorten die het apparaat herkennen, en dan per poort het maximale toeleveren met een maximaal van 2.5A per poort, en een maximaal totale output van 10A. De enige beperking is dan eigenlijk dat je geen 6 iPads tegelijk op kan laden, maar een combinatie van telefoons, tablets, of andere apparaten zal normaliter niet boven de 10A komen.

Voor alle duidelijkheid, opladen via USB houdt in dat we het over 5 Volt hebben, en een maximaal van 10A op 5V is 10*5=50 Watt vermogen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.