Waar komen we dan op uit? Dit product is niet iets wat iedereen zo maar even koopt omdat het zo leuk is, hoe het ook presteert, je moet je af vragen of je een dergelijk apparaat nodig hebt. Als je een berg opladers in het stopcontact hebt zitten is het een charmantere oplossing, maar als je net als ik bijvoorbeeld een (1) 220V aansluiting in je auto hebt, kan je met zo’n kastje ook eenvoudig iedereen z’n tablet, telefoon, camera of ander apparaat op laten laden. Best handig voor een langere trip kan ik je verzekeren. Andere doeleinden kunnen zijn gebruik op een boot, of simpelweg hem een permanent plekje geven in je werkkamer omdat het er beter uit ziet dan, en makkelijker is dan, constant stekkers in het stopcontact te steken. Een basisbehoefte is het niet, maar per situatie kan het prima uitkomen.

Heb je er een doel voor dan gaan we verder, zo niet kun je gerust afhaken. Als we vervolgens naar de twee verschillende producten kijken, dan denk ik dat de 5 poort oplader eigenlijk een nutteloze toevoeging is. Ja hij is een tientje goedkoper, maar je moet wel goed kijken in welke aansluiting je welk apparaat prikt, en hij lijkt enkel voordeel te hebben als je puur toevallig 2 iPads, 2 telefoons, en een 1.3A apparaat hebt? Dan geef ik liever 10 euro extra uit aan een apparaat met een aansluiting extra en veel meer flexibiliteit: je knalt welk apparaat dan ook in welke aansluiting dan ook, zonder te hoeven checken of het ‘de goede’ is, en hij laadt je apparaat zo snel als het mag op. Dat extra gemak, plus het feit dat je al je andere USB apparaten op die manier op kunt laden (Tot 2.5A, maar dat is wel fors), maakt de 6 poort wel een stuk handiger. De herkenning van de laadsnelheden lijkt ook keurig te werken want alles wat ik heb getest, van smartwatch tot bluetooth speaker, van telefoon tot tablet, dat 6 poort ding werkt gewoon keurig.

Verder ziet het totaalplaatje er ook goed uit: De uitstraling is in orde, al neigt het wat naar Apple apparatuur toe (gelukkig kan je de standaard kabel eenvoudig vervangen door een zwarte), de interne bouwkwaliteit heeft een duidelijk focus op de bescherming van je waardevolle apparaten, hij presteert goed met een tot dusver foutloze herkenning van apparaten en een vlotte laadsnelheid, en hij lijkt ook weinig energie te verspillen. Hoewel 35 euro voor de 6 poort IC lader niet gering is, kost een losse oplader bij Apple ook al snel een tientje of 2, en dat is dan voor slechts 1 apparaat. Goedkope (al dan niet Chinese) alternatieven zijn verkrijgbaar voor ~$20, maar daar vind ik vooral onduidelijk verhalen over de interne bouwkwaliteit, en de bescherming die die laders bieden voor je dure apparatuur. Dan is de meerprijs te klein om risico te lopen.

Het 5 poort model kan ik dus niet warm van worden. Wellicht interessant als je exact de vermelde apparaten hebt (2x 2.1A, 1x 1.3A, 2x 1.0A), maar je levert (te) flink in voor slechts een tientje. Het 6 poort model is daarentegen een interessant apparaat als een dergelijke oplossing je goed van pas zou komen, en bij deze dan ook een handige toevoeging voor mijn dagelijks laad-praktijken.


Voor de Anidées 6 Port USB Charger 50W

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments