Het inbouwen van de P50 is eigenlijk weinig spannend, maar toch moet ik met wat kritiek beginnen. Zelfs bij een behuizing in deze prijsklasse moet het namelijk kunnen om de schroefjes voorgesorteerd in losse zakjes te leveren, of een andere charmante oplossing te bedenken dan ‘mik alle schroeven in een zak’. Kleinigheidje, en bij de P50 weegt het minder dan bij de P380, maar kleine punten tellen wel op wanneer de concurrentie daar de laatste jaren goed op let.


Het aantal schroeven valt mee vergeleken met de P380, maar er komt wel enig schroefwerk aan te pas. Om te beginnen bij het plaatsen van de SSD’s en HDD’s. Nu is drie 3.5” HDD’s niet bijzonder veel, maar met de betaalbaarheid van 6-8TB HDD’s kom je toch een heel eind. 2.5” drives zitten onder een hoek aan de voorzijde, ik weet niet in hoeverre dat consequenties heeft voor mechanische 2.5” drives, maar voor SSD’s is dat natuurlijk geen punt. Wil je meer dan twee SSD’s? Je kan ze eventueel ook in de 3.5” sledes schroeven. Verder prikken we de voeding nog in deze secundaire kamer en valt op dat we zelfs met deze redelijk forse Cooler Master V850 nog aardig ruimte over hebben, en tevens dat het een mooie kabeldump is daar achter. Je kan dus wel iets besparen op je totale build omdat een modulaire voeding niet strikt noodzakelijk is voor goede looks. Achteraf zien we ook niet veel van de voeding door het ventilatierooster in het zijpaneel.








In de primaire kamer is het werk vervolgens een eitje. Mobo’tje erin, GPU’tje prik, en klaar. Nou ja, let wel even op dat je geen super brede grafische kaart gebruikt met stroomaansluitingen richting het zijpaneel. Deze MSI Twin Frozr IV gebaseerde grafische kaart met deze V850 kabels gaat gelukkig nog net, maar sommige kaarten zijn breder, en sommige voedingskabels stugger.



Het eindresultaat is zonder enige moeite al snel best aardig, al valt het ontbreken van grommets in de kabelgaten wel op. Moet toch kunnen voor dit bedrag, al kan je met een extra tie-wrapje en wat liefde het redelijk compenseren.


Met het venster er op zien we precies wat de meeste mensen willen zien: Moederbord, processorkoeler, grafische kaart. Geld uitgeven aan ‘mooie’ SSD’s, voedingen, super luxe kabels, etcetera heeft dus weinig zin.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.