Bij behuizingen weet je vaak bij het zien van de merknaam al wat je er van mag verwachten. Het leuke aan de P50 ervaring was dat deze juist recht tegenover de P380 ervaring stond en zodoende een interessante verrassing bleek. De P380 was super degelijk met uiterlijk vertoon met een oubollig interieur, maar de P50 is juist licht, eenvoudig van buiten, en dan opvallend en zelfs best slim van binnen. Als dual chamber behuizing maakt de Antec P50 het relatief eenvoudig om je Micro ATX moederbord en grafische kaart door het venster te tonen, terwijl HDD’s, SSD’s en voeding geheel buiten zicht blijven. Hierdoor kan je iets besparen op een modulaire (of mooie) voeding, en is het afwerken van je build echt veel minder hoofdpijn dan menig soort-van-budget ATX torentje.

Het is ook niet zo dat je aan inbouwopties te kort komt: Twee SSD’s, drie 3.5” HDD’s, ruimte voor stevige grafische kaarten (300mm) en ATX voedingen, en als je wilt kan je nog een optische drive of zelfs een 240mm radiator in je behuizing kwijt. De voornaamste beperking is die voor processorkoelers (130mm) en dat je extra brede grafische kaarten met stroomaansluitingen richting het venster wilt voorkomen; twee beperkingen waar je zeker rekening mee moet houden maar prima mee valt te werken.

Wat betreft bouwkwaliteit is het allemaal een beetje ‘voldoende’. Het kan er mee door in de prijsklasse, al hebben we ook duidelijk beter gezien. Antec zet daar echter wel weer een nette featureset tegenover met stoffilters aan de voorzijde (intakes), drie stock ventilatoren, en de dubbele fan controller. Nu ben ik zelf geen grote fan (hurr) van kleine (veelal luidere) ventilatoren, maar dankzij de controllers heb je zelf eenvoudig in de hand of je voor stilte of prestaties wil gaan. Het enige wat dan weer jammer is dat een fijn filter aan de bovenkant ontbreekt tegen vallend stof, dat rubberen grommets in de kabelmanagement gaten ontbreken, en dat alle schroeven gewoon in één zakje zitten. Geen onoverkomelijke zaken, maar het mag Antec zeker aangerekend worden gezien de concurrentie in deze klasse echt heel pittig is.

Uiteindelijk waren wij hier best gecharmeerd door de Antec P50 en manier waarop je relatief eenvoudig tot een leuk presenteerbare build kan komen dankzij het leuke interieur. Het voorpaneel zou van ons nog iets van flair kunnen gebruiken; eenvoud valt meestal goed in de smaak in Europa, maar hij is nu wel –erg- eenvoudig. Als het ontwerp je aantrekt (toch wel kritisch bij een behuizing) dan heb je er ook gewoon een prima koop aan, en als betaalbare compacte ‘windowed’ behuizing is hij dan het label ‘aanrader’ waard. Of het Antec gaat lukken met een kast als deze noemenswaardig marktaandeel terug te veroveren betwijfel ik echter, want daarvoor ontbreken toch de puntjes op de i.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.