Review: ASRock Fatal1ty Z170 Gaming ITX/ac

Links: Asrock Fatal1ty Z170 Gaming ITX/ac productpagina


Het is ongeveer al weer 2 maanden geleden dat ik voor het laatste een moederbord review schreef. Vandaag pak ik maar weer eens de digitale pen op met een moederbord in mijn rechterhand. Dit moederbord past ook letterlijk in mijn rechterhand. Nu heb ik het zeker niet over een E-ATX, zo groot ben ik nu ook weer niet, maar een Mini-ITX. Om precies te zijn: de ASRock Fatal1ty Z170 Gaming ITX/ac. Het moederbord is momenteel voor rond de 200 euro verkrijgbaar.

Snelle en krachtige computers zijn nog steeds ‘hot topic’. Waar we vroeger vooral grote en dikke kasten zagen, is het nu steeds vaker de trend klein en krachtig. De Gaming ITX van ASRock zou hier qua featureset zeker in moeten voldoen. Het kleine Mini-ITX PCB is netjes ingedeeld met de meest belangrijke onderdelen van het Z170 chipset. Natuurlijk is SLI geen optie met één PCIe slot, een single GTX970, 980 of 980Ti maakt dit kleine gevaar een krachtig totaal. Voor de AMD fans onder ons, een Fury gaat vast ook heel mooi samen met de kleursamenstelling van het moederbord.

Terug naar de ASRock Fatal1ty Z170 Gaming ITX/ac. De naam roept suggereert al naar een productspecificatie. Zo is het moederbord voorzien van een 2T2R Dual Band 802.11ac WiFi + Bluetooth v4.0 module. Voor de gebruikers die niet met kabels willen sleuren door hun woning een prima oplossing. Vooral met het Mini-ITX formaat past een Mini-ITX kastje perfect in iedere huiskamer. De verjaardagsvisite zal het nog niet eens merken dat er een Game bakje in de huiskamer staat. Genoeg koffie met gebak, we gaan door naar de productspecificaties.

Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments