Een overzicht van de specificaties van de officiële ASRock website:


Mijn excuses voor een lamme vinger van het scrollen, maar het specificatieoverzicht is een echte lap aan tekst. Voor nu ga ik de belangrijkste onderdelen benoemen, als je wat mist kom je het dadelijk ongetwijfeld tegen in het verloop van deze review.

Het moederbord ondersteund 6e generatie CPU’s beter bekend als de Skylake generatie (socketvoet 1151). Er is ruimte voor een totaal van 32GB aan werkgeheugen verdeeld over twee DDR4 geheugensloten. Met de markering ‘Z’170 gaat het om een moederbord met overklok potentie. Niet alleen is de processor over te klokken, het geheugen kan afhankelijk van de instellingen ook overgeklokt worden tot maximaal 4,000GHz.

Voor het overklokken zijn componenten zoals condensatoren, transistoren en smoorspoelen van belang. Ik bespreek de aanwezige Nichicon condensatoren, 60A smoorspoelen en de dual-stack transistors later in deze review. Zodat je een beter idee krijgt waarom deze onderdelen zijn gehuisvest op een moederbord. Het moederbord is voorzien van een 8-fase powerdesign om de processor op zijn staart te trappen. De bekende regel is dat het overklokken niet alleen bij het moederbord ligt, maar ook een goede chip. Heb je een chip (processor) met veel potentie, dan kun je met een beetje geluk een hoge kloksnelheid halen. Nogmaals het is afwachten of je een goede chip heb, hier dien jezelf achter te komen.

De Gaming ITX is voorzien van een 2T2R 802.11ac WiFi dual-band module. De module ondersteund een 2.4GHz en 5.0GHz WiFi frequentie, vandaar de naam dual-band. Er zit voor de liefhebber ook Bluetooth versie 4.0 op. Als LAN chipset komen we de Giga PHY Intel® I219V tegen met een bijhorende Gigabit LAN poort. De ‘Gaming’ tag heeft de Gaming ITX te danken aan de audio- en netwerkchips. Hier zien we de bekende Realtek ALC1150 audiochip terug.

Met het Z170 platform komen tegen (Type-C en Type-A), een M.2 slot met NVMe ondersteuning en nog wat mooie details. Die details houden jullie van mij tegoed in het volgende hoofdstuk.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu