Ik zal niet de gehele bios UEFI bespreken, dat is een boekwerk op zich, maar wel een selectie van screenshots delen. Ik ben zelf erg te spreken over de indeling die ASRock gebruikt, al moet ik toegeven dat ik recentelijk regelmatig ASRock bordjes gebruikt heb, wat uiteraard ook wel een beetje helpt. De meeste UEFI’s van high-end moederborden zijn tegenwoordig gewoon erg compleet, welk merk je dan ook kiest. Let niet te veel op de instellingen die je ziet, de meeste screenshots zijn gemaakt voor het handmatig aanpassen. (Cropped om het vlot leesbaar te houden)Wat ik wel een handige feature vind is de Easy Driver installer, welke de LAN driver voor jouw OS naar een USB Stick download (moet je die er wel in prikken uiteraard). Hoef je niet met een CDtje te rommelen, of zelf een LAN Driver op de site te vinden.


Ook erg handig is de fan speed control implementatie van ASRock, deze kan vanuit de software worden bediend, maar je kan ook je fan profiel in de bios instellen. In mijn geval draait dit moederbord in een SilverStone Raven RV05, die een ingebouwde fancontroller heeft, dus het screenshotje is nu niet heel spannend.
Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments