Review: AverMedia Live Gamer Extreme (C550)

Links: Live Gamer Extreme – GC550 productpagina


De Live Gamer Extreme (GC550) is voor mijn nieuw territorium. Laatste tijd heb ik al vaker zitten experimenteren met streaming. Het doel hiervan was gewoon voor de gezelligheid een stream uitzenden en misschien een paar kijkers weten te entertainen. Dit bleef dan ook echt bij een paar kijkers… laat ik eerlijk zijn: drie kijkers tijdens één sessie. Dit is geloof ik de illusie die veel mensen hebben, want naar mijn idee lijkt streamen heel snel gedaan, maar toch vereist het doorzettingsvermogen. Je moet het publiek weten te boeien, alles moet soepel zijn (videokwaliteit, audiokwaliteit en diegene moet ook nog eens ‘likeable’ zijn). Het kan een tijd duren voordat je bovenaan in de lijst komt op Twitch dankzij het aantal kijkers en volgers. ‘De aanhouder wint!’

Zelf kijk ik graag streams kijken tijdens kampioenschappen o.a. League of Legends en DOTA 2. Dit zijn toevallig twee MOBA’s die uit gaan van samenwerking. Het zorgt er zeker voor dat ik af en toe op het randje van mijn stoel zit. Nogal een favoriet is Zelda met name de speedruns of volledige playthroughs op Twitch. Ik vind het vooral leuk hoe iemand anders de game beleeft. Een tijd geleden had ik iemand die voor het eerst The Legend of Zelda – Ocarina of Time ging spelen. Wat naar mijn mening nog steeds één van de beste games die er ooit gemaakt is. Hoewel ik er sterk van overtuigd ben dat de game niet meer dezelfde impact heeft toen deze uitkwam voor de Nintendo 64. Er is veel veranderd wat mensen al sneller hun mening bijstellen.

Vrij recent heb ik nog gestreamed via mijn PC en PlayStation 4. Dit is meer voor de plezier dan dat ik echt serieus aan het streamen ben. Idem dito voor de PlayStation 4, streamen is leuk maar vaak ervaarde ik kleine ‘hick-ups’ en dan met name bij de PlayStation 4. Het vraagt ook best wel wat kracht van het apparaat, als verwende PC-gamer ben je niet snel tevreden. Tuurlijk het is leuk om te proberen, maar 1080p op 60 FPS? Ja, dat zie ik liever ook en volgens mij denkt de kijker daar precies hetzelfde over.

Daarbij komt kijken dat de games die ik graag zou willen streamen niet allemaal op de PC beschikbaar zijn. Ik ben een echte Nintendo fanaat en zou het UBER tof vinden om een keer Mario Kart 8 met vrienden te streamen, of een toffe playthrough van Zelda… mompelt iets over Zelda U in de toekomst. Om die reden wil ik mij als PC Master Race gamer richten op de console(s) in deze review. Ergens kribbelt het ook wel om dadelijk iets te doen met Fallout 4!

Een complete pleidooi die misschien wel helemaal niet nodig of relevant is voor deze review. Terug naar het reviewartikel: de Live Gamer Extreme (GC550) van AverMedia. De GC550 is een stream / capture apparaat om op of naar de PC te streamen. De GC550 gaat verder dan de gemiddelde stream mogelijkheden op de PlayStation 3 en 4, Xbox One en de Wii U die helemaal geen streaming van zichzelf ondersteund. Waar je op de PlayStation en Xbox One gelimiteerd bent tot specifieke features, videokwaliteit en mediakanalen. Hier komt de GC550 in het spel, waar betere videokwaliteit, meer features en zelf een stream vormgeven een belangrijke rol spelen. Wat er precies allemaal in het fysiek en digitale ‘pakketje’ zit van de GC550 lees je verder in mijn review. Op het moment van schrijven is de GC550 beschikbaar voor een prijs van rond de 137 euro.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu