Dit keer kom ik met bescheiden uitpaksessie. Waar de GC550 zich vooral moet bewijzen is in de praktijk, dan heb ik het over 1080p video’s. Ik loop al vooruit op zaken, eerst uitpakken dan de rest. ‘note to myself: keep calm.’

De verpakking heeft een zwart met rood kleurenschema, de kleuren zijn afkomstig uit het AverMedia logo. De GC550 is afgebeeld op de voorkant van de verpakking met wat kreten over bijhorende features. Aan de binnenkant treffen we direct de GC550 (Live Gamer Extreme). Deze mag voor nu nog even opzij.Er wordt een bundel aan kabels meegeleverd om de GC550 aan te sluiten op de PlayStation 4 en 3, Xbox One, Wii U en natuurlijk ook met de PC. We komen een HDMI kabel tegen, een USB 3.0 kabel, een 3.5mm jack en een component kabel adapter.De gebruikelijke boekjes met instructies ontbreken niet. Ik kan mij voorstellen dat het in het begin even uitvogelen is in welke volgorde je alles moet aansluiten. De instructies zijn duidelijk genoeg om je goed op weg te helpen.


Door naar de GC550. De behuizing bestaat uit hard kunststof met een mat zwarte afwerking. Enkel op de zijranden van de behuizing komen we glossy gedeeltes tegen. Het geheel heeft een totaalgewicht van 182 gram met de dimensies van 145.3mm (L) x 29mm (H) x 97.2mm (B). Het gaat hier om een compact stream / capture apparaat die vrij weinig ruimte inneemt op je bureau. Het apparaat voelt degelijk aan, heeft geen scherpe randen en ziet met de rode accenten goed uit.


Op de bovenkant is een transparant paneeltje aanwezig die te verwijderen is. Je kunt met de meegeleverde software ‘Cover Creator’ eigen covers creëren. Verder in de review bij het hoofdstuk software komt de software nog ter sprake. Het paneeltje is aan de achterzijde te verwijderen met een plastic schroefje. Onder de meegeleverde cover is het AverMedia beeldmerk aangebracht. Het maken van eigen covers kan een leuke toevoeging zijn om de GC550 persoonlijker te maken. Zelf vind ik het niet zo belangrijk, als het streamen en opnemen maar werkt!
Nog even terug naar de achterkant. Hier bevinden zich de aansluitingen om de GC550 te voorzien van een signaal. De USB 3.0 aansluiting gebruik je altijd om videocontent te streamen, of beter gezegd om op te nemen. Een fijne verschijning is dat beide HDMI poorten van een in- en uitgang aanduidingen zijn voorzien. Het apparaat dat je wilt gebruiken gaat in de HDMI ingang, en de uitgang gaat naar een beeldscherm. Er zou tijdens het doorgeven geen vertraging moeten plaatsvinden. Dan blijft de component aansluiting nog over voor bijvoorbeeld een PlayStation 3.


Aan de voorkant vinden zit een 3.5mm jack microfoonaansluiting en audioaansluiting. Deze is gescheiden van de audio via HDMI 1.4 en apart in de software te beheren. Tevens zit hier een LED-indicator voor als het apparaat aanstaat. Deze licht blauw op als het apparaat aangesloten is, zodra je games gaat opnemen of streamen licht deze rood op ter indicatie.Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.