Het misschien we allerbelangrijkste onderdeel van deze review: in de praktijk! Hier komen o.a. video’s aan bod van hoe de GC550 presteert. Mijn PlayStation 4 en Wii U zal ik gebruiken voor opnames. Toch wil ik vooraf nog even wat gebruikerservaring delen.

Ik draai momenteel Windows 10 en maak gebruik van versie RECentral 2_v2.0.0.40 Driver:3.0.x.74 (de meegeleverde software om te streamen en om op te nemen). Ik heb al aardig wat uren gespeeld met de software ter voorbereiding van mijn review. Dit ‘spelen’ bestaat uit testen, video’s opnemen en streamen. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik geen crashes of overige haperingen ben tegengekomen. Wel moet ik melden dat de automatisch HDCP functie in de GC550 niet goed werkt. Dit is geen wereldprobleem, maar maakt het niet direct mogelijk om verbinding te maken met een PlayStation 4. Hiervoor moet de HDCP optie uitgeschakeld worden in de PlayStation 4. Alsnog is het een serieuze opmerking, want de minder ervaren gebruiker zou direct zonder problemen moeten kunnen opnemen en streamen. Als AverMedia dit nog in de toekomst update zou het ReCentral 2 nog completer maken. Je mag zelf oordelen of je ReCentral 2 als vormgeving wel mooi of niet mooi vindt. Het belangrijkste voor mij is opnemen en streamen zonder problemen, dit is tot zover prima gelukt!

Vorige week heb ik een stream opgezet via Twitch wat zeer soepel verliep. De 1080p beelden op 60 FPS werd door mijn persoonlijk ‘test team’ als erg soepel ervaren. De beeldkwaliteit was naar verwachting een waar genot. Dit was ook echt het moment dat ik een lach op mijn gezicht kreeg. Een Fallout 4 stream en wat video’s? Die kan je zeker van mij binnenkort verwachten. Voor nu moet je het doen met de video’s hieronder, oordeel zelf! Wel is mij opgevallen dat de kwaliteit per game nog wel kan variëren. Zo is Rocket League kwalitatief een stuk minder scherp dan de overige PlayStation 4 games. Sommige games in de video’s draaien een lagere standaard FPS op consoles, houd hier rekening mee. ‘PC MASTER RACE!’

Nintendo Wii U

PlayStation 4

Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.