Review: AVM Fritz! Wlan Repeater 1750E
Productpagina @ en.AVM.de


Een tijd geleden had ik een roundup review gemaakt van de drie AVM / Fritz! Repeaters. Voor zij die AVM niet kennen, het is een Duitse fabrikant van netwerkapparatuur die in Nederland wel enige populariteit geniet, maar toch vooral bij onze buren bekend staat als ‘de’ fabrikant. Klanten van XS4ALL zullen wellicht bekend zijn met enkele van hun producten, maar ze zijn tegenwoordig ook aardig vertegenwoordigd in de welbekende zaken zoals de MediaMarkt. De link met XS4All vind ik zelf wel een passende, gezien zij als premium provider toch ook premium apparatuur aan hun klanten moeten leveren. Ik zie Fritz! in de categorie netwerkapparatuur toch wel als een premium merk met een ietwat premium prijskaartje. Nu valt het laatste vaak nog wel mee, zeker gezien wat er wordt geboden, maar een prijsvechter is het zeker niet.

De nieuwste repeater, de AVM Fritz! 1750E, is hun nieuwe topmodel en het product van vandaag lijkt dan ook wel een beetje de Ferrari onder de repeaters te moeten zijn: Zowel 2.4GHz als 5 GHz ondersteuning, en uiteraard met Wireless-AC. Het prijsbeleid lijkt vrij strak, want de meeste (web)shops verkopen hem voor exact 89,– euro. Met de komst van de 1750E is het vorige topmodel, de N/G komen te vervallen, en ook de 300E uit de roundup lijkt uit het productoverzicht te zijn verdwenen.

Hoewel het in de basis een repeater is, is de 1750E ook te gebruiken als een access-point (LAN-bridge), wat de reden was dat ik met dit apparaat aan de slag ging. Om een nieuwbouwhuis van een vriend van een degelijke draadloze verbinding te voorzien gebruikte ik een heel pakket aan 1750E’s (jawel, een heel groot huis) welke inmiddels ruim 7 maanden lang draaien. Voldoende tijd gepasseerd voor een beoordeling.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.