Installatie van alle repeaters begint uiteraard met het in het stopcontact prikken van de Fritz!jes. Vervolgens kan je kiezen uit meerdere methodes om de integratie binnen je eigen netwerk voor elkaar te krijgen: Via WPS, met behulp van de Fritz! software, of geheel handmatig.

WPS, of “Wifi protected setup” is uiteraard het meest eenvoudig, en hoewel je router WPS ondersteuning dient te hebben is dat tegenwoordig bijna altijd het geval. Je drukt de WPS knop in op je router (kan per model nog wel iets verschillen), je drukt de WPS knop in op de Fritz! repeater 6 seconden lang in, en klaar! Je repeater staat ingesteld. Kind kan de was doen zullen we maar zeggen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om later alsnog geavanceerde instellingen aan te passen als je dat wilt, maar daar kom ik in het volgende hoofdstuk op terug.

De volgende stappen zijn normaliter dus niet nodig, dat iemand niet opeens denkt dat installatie noemenswaardige tijd in beslag hoeft te nemen.

Mocht jouw router geen WPS ondersteunen dan wordt het tijd voor een nieuwe, maar het kan ook zijn dat je liever zelf de installatie doorloopt. Ik zie er zelf weinig echte redenen voor, maar laten we de optie toch doorlopen. Installatie via een software installatie kan ook en is ook niet bijster complex. Simpelweg inpluggen, verbinding maken met het herkenbare “AVM Fritz! Wlan Repeater 1750E” netwerk, wachtwoord 00000000 (8x nul dus) invullen, en naar fritz.repeater gaan. Direct word je gevraagd een wachtwoord in te stellen, wel zo veilig. Daarna kies je welk 2.4 en welk 5 GHZ netwerk je wilt versterken, en klaar. Ook dit is een eitje.



[

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.