Het tweede product waar ik mee aan de slag ging was de WeMo switch met een prijskaartje van ca 49 euro. De switch komt in twee varianten, deze eenvoudige variant, en de ‘insight’ switch die voor een tientje meer een energiemeter ingebouwd heeft. Waar de lampen gebruik maken van ZigBee werkt de switch zelf direct op WiFi; een starter kit met lampen is dus niet noodzakelijk als je enkel voor een aantal switches wil gaan.







De switch is van plastic gemaakt, maar voelt wel heel solide aan. Geen kastje dat je zo even breekt. Veel valt er niet te doen met de switch en de enige knop die je normaliter zal gebruiken (als je dat al wilt) is de handmatige knop om de stroom er op te zetten of af te halen. Dezelfde knop die je uiteraard straks via je telefoon kan bedienen. Dat is meteen ook de enige feature van deze hele switch: op commando, of afhankelijk van ingestelde regeltjes de stroom van het aangesloten apparaat in of uitschakelen. Niet meer, niet minder.

De switch mag tot 3680W worden belast, niet echt een beperking. Net als de starter kit is de switch enkel voor gebruik binnen huis. Mocht je verwachten te verhuizen: de switches die in Nederland worden verkocht bieden (volgens de specificaties) geen ondersteuning voor bijvoorbeeld de 110V die ze in de states gebruiken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.