Review: Canary
Productpagina @ Canary


Een kleine drie jaar geleden begonnen een groep mensen aan een Indiegogo campagne met de naam ‘Canary’ met het idee een nieuw soort all-in-one beveiligingssysteem te maken. Het idee sloeg aan, want het doel van 100.000 USD werd binnen mum van tijd behaald, en tegen het einde van de campagne stond de teller op een kleine twee miljoen. Ook bij investerders sloeg het idee aan, en voor ze het wisten groeide het aantrekkelijke idee uit naar een bedrijf waar ze vooral vermoedelijk enkel van hadden durven dromen. Als ik het goed begrijp heeft Canary inmiddels, bijna drie jaar later, iets van 160 mensen in dienst.

Dat bedrijf draait geheel om dat enkele product, de Canary. De Canary is een camera, monitoring systeem, alarm, en uiteraard in ‘slimme’ uitvoering: lees, het geheel wordt met een app bediend. Vanaf heden richten zij hun ogen ook op Nederland, na eerst in de US of A te groeien. De Canary is inmiddels te krijgen bij een handje vol winkels, waaronder Alternate (199 euro), Bol.com (219 euro) en Coolblue (219 euro), en lijkt al aardig te gaan (zo zijn ze bij Coolblue inmiddels weer tijdelijk uitverkocht). Met hun ogen op de Nederlandse markt is het tijd om onze Nederlandse ogen op dit nieuwe product te richten.

De Canary is beschikbaar in zwarte of witte uitvoering. Hoewel andere kleurstellingen bestaan lijken die niet direct in Nederland verkrijgbaar.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.