Net als de unboxing ervaring zit ook de App opvallend uitstekend in elkaar. Hij werkt soepel, ziet er strak uit, en is grotendeels intuitief. Ik zeg grotendeels, want als ‘power user’ verwacht je soms meer te kunnen doen dan de app toe staat. Daarmee raken we ook één van de meest aanwezige minpunten: alles draait om de app en wat deze aanbiedt, daarover straks meer. Zonder ook maar iets uit te leggen lukte het zelfs mijn oh-zo-lieve maar even zo echt-totaal-niet-techy moeder de basisfeatures van de Canary te gebruiken. Zolang je maar een vaag idee hebt van wat je eventueel aan instellingen wilt aanpassen, stel je krijgt te veel onnodige bewegingsmeldingen, moet je ook daar wel uitkomen. Uiteraard kan je, ongeacht de precieze status, de gevoeligheid van de notificaties aanpassen. Zo kan je zelf kiezen bij welke temperatuur of luchtkwaliteit een notificatie moet komen. Het idee is dat een hoge temperatuur je kan waarschuwen voor een brand, mocht de rooksensor nog niet zijn afgegaan. Ook is de gevoeligheid van de bewegingssensor aan te passen, niet onhandig gezien de extreme gevoeligheid op de scherpste stand.
Binnen de app krijg je informatie te zien vanuit de sensoren, zo zien we dat het op dit plek in huis 26 graden is en de luchtkwaliteit ‘ok’. Per Canary kan je vervolgens meekijken met de camera, en er is een timeline met alle activiteit, inclusief welke gebruiker (je kan meerdere maken) bijvoorbeeld de status van de Canary heeft gewijzigd. In de basis maak je gebruik van een aantal statussen: Home, Away, Night en Privacy, om de Canary te vertellen hoe alert hij moet zijn. De laatste is vrij vanzelfsprekend; de Canary gaat dan geheel op zwart zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat er iets wordt opgenomen (maar dus ook geen temperatuurmetingen of iets dergelijks), de andere statussen zijn op vrij vanzelfsprekende wijze instelbaar; zo kan je voor de night modus aangeven wat je gebruikelijke slaaptijden zijn en hoe alert de Canary dan moet zijn, of voor de Home mode kan je bijvoorbeeld aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen bij beweging. Dit gaat, simpele-ziel-safe, allemaal met eenvoudige sliders.En dan waar het uiteindelijk om draait als beveiligignssysteem. Je krijgt een notificatie bij een sensor alarm, maar deze notificaties vereisen verder weinig uitleg: klikken, kiezen wat je wilt doen (alarm af laten gaan, politie bellen, bestand downloaden of markeren voor later), klaar. Simpel, eenvoudig.


Al met al een dikke 9 voor de snelle, intuïtieve en stabiele app.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.