Alvorens we naar de praktijk ervaring gaan, eerst even het unboxen. Hoewel het onvermijdelijk is dat productie in Azië wordt uitgevoerd valt er veel te zeggen voor een Westers ontwerp team, zeker één die de teugels goed in handen heeft. Canary lijkt te begrijpen dat niet alleen specificaties tellen in een product als dit, maar dat aandacht voor details het gevoel van de consumenten beïnvloed. We zien dan ook een keurige verpakking, en een knappe unboxing ervaring. Een beetje een Apple gevoel zullen we maar zeggen: Mooie doos, strak ingepakt, nette papierwinkel.






Ook de stickers die je op je raam kan plakken om dieven te waarschuwen zijn een leuke touch. Echter bij een bescheiden naamsbekendheid, ik weet niet of dit binnen het inbrekersgilde anders werkt overigens, lijkt mij dat waarschuwen met ‘je kanarie’ misschien niet heel afschrikkend werkt.


Voeding komt uit een nette USB adapter en een losse kabel, deze zijn dus eenvoudig te vervangen of indien nodig kan je de Canary eenvoudig elders op aansluiten. De adapter heeft een 5V en 2A specificatie, dus ook prima om je telefoons of tablets mee op te laden.




De Canary zelf is een knap kasje. Mat wit, met een zachte feel, en zwart hoogglans aan de voorzijde waar de camera, mic, en LEDs in verwerkt zitten. Constructie voelt erg degelijk, en gecombineerd met de minimalistische uitstraling geeft het de indruk af een luxe product te zijn. Keurig in orde. Als gevolg is de Canary wel een ‘staand’ product, we zien geen montage mogelijkheden.





Achterop zien we een ethernet poort, de USB aansluiting voor de voeding, en een… 3.5mm audio port. Even op het hoofd krabben waar die voor zou zijn, maar blijkbaar wordt die gebruikt voor de installatie. Nifty! Enkel voor de installatie hoef je dan ook die knal gele kabel te gebruiken, vrees dus niet dat die wat af doet aan de uitstraling. Met netwerk kabel erbij gedurende de installatie is het wel een klein circus, maar ook die is dus tijdelijk als je die al wilt gebruiken.



Onderop de Canary zit een LED. Die kleurt mee afhankelijk van de situatie. Groen in de ‘aan’ stand, wanneer je weg bent, of bijvoorbeeld gewoon uit in de privacy stand, zodat je zeker weet dat je niet in je naakie op het internet komt.




Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.