Als je wel eens eerdere CM Storm software pakketten hebt gehad zal opvallen dat de nieuwe versies een flink strakker uiterlijk hebben. Vier grote tabs, met enkele sub tabs daar onder, het is allemaal keurig intuïtief. Met die strakkere lijn komt dus een stukje overzichtelijkheid, en als gevolg voelt het pakket voor het eerst volwassen. Waar Corsair en ROCCAT voor extreme featuresets gaan, soms tot verwarring toe, kiest CM Storm voor een meer ‘heb je dat nou echt allemaal nodig’ approach, en toegegeven: alles wat relevant is lijkt er goed in te zitten.

In het eerste scherm kan je de acties onder elke knop aanpassen. Bij de StormTX sub map kunnen we een actie binden welke je activeert door met de TX knop te ‘shiften’. Een prima oplossing om features toe te voegen zonder tig knoppen op de muis te plaatsen.



LED features spreken ook voor zich. Kies kleureffecten, kies je eigen kleurtjes uit een praktisch eindeloos spectrum, en doe je ding. Ook leuk is de optie om je eigen logotje in het scherm te tonen (komt straks in beeld), al is 32x32pixels zoals je in het Cooler Master logo kan zien eigenlijk te weinig voor echt iets leuks.




DPI is instelbaar van 50 tot 6400 DPI in stappen van 50 DPI. Ook de lift-off distance is in te stellen van ‘bijna niets’ tot ‘iets meer maar eigenlijk ook niet gek veel’, meer een instelling om aan je oppervlak te fine-tunen. Over tunen gesproken, je kan in de software aangeven welke CM Storm mousepad je hebt om de muis zo een ideale instelling aan te laten nemen. Helaas heb ik geen CM Storm pads in huis om het te testen, maar het klinkt als een mooie en vooral slimme feature. Uiteraard kan je de Sentinel ook gewoon calibreren naar je eigen muismatje. OS instellingen zijn ook aanwezig, en een macro manager ontbreekt ook niet.





De Xornet software scoort ook op overzichtelijkheid, maar is uiteraard wat minder gevuld. We kunnen knoppen aanpassen, maar de TX feature ontbreekt. We kunnen voor elk van de DPI instellingen een gewenste kleur instellen en één van de vier effecten, maar als je denkt je eigen lichteffecten te programmeren dan kom je van een koude kermis thuis.



De DPI instelling van de Xornet II gaat in stappen van 250 DPI, met een minimum van 250. Het maximum van 3500 zal zelden een issue zijn, maar de CS:GO fine-tuners zullen dus genoegen moeten nemen met 2-3 mogelijke instellingen, en weinig er tussen. Voor het gros van de gebruikers zijn de stappen van 250 DPI echter meer dan zat. Ook de lift-off distance kan wederom iets worden aangepast, keurig.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.