353,470

ProductpaginaDe Cosmos series van Cooler Master zal de meeste van jullie niet onbekend zijn. Grote en loodzware torens van topkwaliteit en vooral ook lekker opvallend. De Cosmos II mag dan ondertussen 2 jaar op de markt zijn, het is nog altijd het topmodel van Cooler Master. Met een prijskaartje van ca 300 euro mag je natuurlijk ook niet anders verwachten dan dat je er een hele dikke case mee in huis haalt, maar tegelijk maakt die hoge prijs dat het voor de meeste hardware fanaten toch echt buiten bereik valt. Eind 2013 kwam Cooler Master echter met een meer toegankelijke oplossing: De Cosmos SE. Iets minder absurd groot, te tillen zonder gegarandeerd een hernia op te lopen, minder dan half zo duur, maar toch nog altijd een echte herkenbare Cosmos. Het heeft even geduurd voordat ik gelegenheid (lees: een build) zag om met deze case aan de slag te gaan (We zijn tenslotte alweer 6 maanden na de release), maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken wanneer het uiteindelijk zo ver is.

De Cosmos SE is leverbaar in een closed en een windowed edition, waarbij ik met de windowed versie aan de slag ga. Beide modellen liggen voor ca 140 euro in het schap, waarmee deze case dus in een wat gangbaardere prijsklasse terecht komt dan zijn broertjes. Uiteraard was de vraag voor mij of Cooler Master niet te veel heeft hoeven besparen om deze Cosmos zo veel goedkoper op de markt te zetten, want ook voor 140 euro mag je natuurlijk veel van een case verwachten.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.