Review: Cooler Master Seidon 120V 599,459

Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net

Na een aantal case reviews waar ik flink wat leuke reacties over had ontvangen, besloten eens iets anders te doen: Een cpu koeler. Eigenlijk had ik totaal geen noodzaak deze te kopen, maar omdat reviewtjes maken wel een aardig stukje ontspanning is, had ik besloten een niet te duur AMD overclock setje te kopen, met wat koelers erbij. Naast de een luchtkoeler, leek het mij ook leuk om eens een nieuwe generatie closed-loop waterkoeler te testen. Ik heb een sterke voorkeur voor stille systemen, echter heb ik mij laten vertellen dat de nieuwere waterkoelers ook zeer stil (kunnen) zijn, ik was dus zeer benieuwd naar de resultaten.

De keuze is op de Cooler Master Seidon 120V gevallen. Niet alleen was het de goedkoopste closed-loop set in de pricewatch, maar mijn ervaringen met Cooler Master dusver waren ook uitstekend, een voor de hand liggende keuze dus. Op dit moment staat hij voor ca €40 in de prijslijsten, niet te gek dus om eens te proberen.

Gezien ik pas net begin met koeler reviews heb ik echter nog niet veel vergelijkingsmateriaal, en zal ik de Seidon 120V afzetten tegen de AMD Stock koeler, en de Scythe Mugen 4 PCGH; een ca. Even dure luchtkoeler. Daarnaast zal ik de grafiek met temperaturen binnen mijn reviews updaten zodra ik een andere koeler heb kunnen testen, om zo gaandeweg toch een meer volledige review te kunnen delen. Op dit moment staan er al 2 nieuwe koelers op mijn bureau (1 lucht, 1 water, laat het even in spanning welke dat zijn), welke ik binnen een week of 2 aan de grafiek zal toevoegen, hou hem dus in de gaten!

Voor deze test, en toekomstige koelers, heb ik een setup gekocht van een ASRock FM2A88X Extreme 4+ met een AMD Athlon 760k. Een socket FM2 Quadcore met unlocked multiplier. Wellicht niet het grootste heethoofd denkbaar, maar deze set zal zeker representatieve (en relatieve) performance resultaten van verschillende cpu koelers geven die ook goed bruikbaar zijn voor andere setups.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.