Ik had uiteraard al stiekem in de (zeer duidelijke) handleiding gekeken, en dat deed lijken alsof het inbouwen een eitje is. Gelukkig bleek dat inderdaad ook het geval. Uiteraard is het soms wat onhandig dat het CPU blok en de radiator aan elkaar vast zitten, maar het is gewoon heel goed te doen. Daarnaast zijn de slangen welliswaar iets stug, maar m.i. voldoende flexibel om het niet onnodig moeilijker te maken hem in te bouwen. Ik zal met een stap-voor-stap fotoreeksje het inbouwen laten zien. Mocht je je af vragen waarom de kasten soms per foto verschillen: Ik heb deze koeler ondertussen in 3 kasten geplaatst (voor reviews en wat experimenteren), en ik heb gewoon de duidelijkere foto’s gebruikt.

600,595

De ventilator op de radiator geschroeft. In sommige (kleinere) cases is het fijn dit bewust vooraf te doen, maar in gangbare/grotere cases kan het ook prima achteraf.

600,416

De backplate is voor zowel AMD als Intel, de schroefjes in de juiste gaatjes, en de zwarte clipjes er over. Dit houdt ze meteen in hun plaats dat ze er niet uit vallen tijdens het monteren, wel zo handig.

600,547

CPU er in, de backplate achter het moederbord, schroefjes door de gaten in het mobo. Een case met een uitsparing in het mobo-tray is wel handig. Deze foto is toevallig van een Antec P180B, zonder uitsparing, en dus moest het moederbord er eerst uit. Gelukkig hebben de meeste moderne cases dit probleem niet.

600,612

De Seidon doos helpt mij een beetje om de radiator dicht bij te houden, terwijl ik het koelblok, met het clipje er over, op de backplate-schroeven zet. Ondanks dat de slangen voldoende flexibel zijn trekken ze genoeg om het koelblok van de cpu te trekken als ik deze los laat, vandaar dat ik voor de foto direct het koelblok heb vast moeten schroeven.

600,724

En met 4 kleine schroefjes de radiator vast in de case. 4 pin stekkertje voor de fan, 3 pin voor de cpu, en klaar!

600,484

Dit was toevallig een experiment om de 120V boven in de CM N300 te hangen. Echter, zoals je in de review van de case kunt lezen, bestaat met een radiator en ventilator in een case zonder ruimte tussen het mobo en het dak van de case, het risico dat de koeler de fan of cpu-power aansluitingen afdekt.

600,489

Dus net als in mijn P180B moet de 120V dus achter in bij de N300. Een beperking van de case, niet de koeler. Vind het overigens geen verkeerde uitstraling hebben.

Al met al een zeer eenvoudige montage. Een extra set handen kan wellicht in sommige complexere cases helpen, maar was in mijn geval met 3 cases dusver overbodig, pluspunten dus wat betreft inbouwen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments