497,442

ProductwebsiteOnlangs had ik voor mij eigen werkpaardje een Silencio 652 gekocht, en al enige tijd draait de thuisserver in een Silencio 550. Tussen deze twee beestjes in staat de pc van mijn lieftallige echtgenote die mij altijd rustig mn gang laat gaan met alle pc hardware en zelden iets voor haarzelf wil. Bij de release van de Cooler Master Silencio 452 was de message wel duidelijk: die moet er komen! Haar oude Antec case was nog wel prima, maar een familie van pc’tjes die elkaar matcht is natuurlijk wel zo leuk.

Dus om onze Silencio familie compleet te maken was de 452 besteld, en ondanks dat ik graag nieuwe hardware wilde bestellen vond zij dat zonde, gezien zelfs anno 2014 een Q6600 met 8GB nog aardig mee kan. Vandaar de wat aparte combinatie van hardware, met bijvoorbeeld wel een AMD HD7950, maar met een ondertussen 7 jaar oude processor en een moederbord met een niet echt ideaale layout.

De Silencio 452 zit met z’n prijs van 65 euro tussen de Silencio 352 en 652 in. De 352 was voor haar geen optie gezien die geen ruimte biedt voor ATX borden, en de 452 lijkt ook op het eerste gezicht meer als een budget-652 dan op z’n kleinere broertje. De basisfeatures waar de Silencio reeks om bekend staat, zoals het deurtje, de geluidsdemping, en de SD-kaartlezer ontbreken uiteraard niet, en dat deze cases broertjes van elkaar zijn zie je er ook direct aan af.

65 euro houdt wel in dat hij stevige concurrenten van zich af zal moeten slaan, en tegelijkertijd heb ik natuurlijk ook mijn oog op mijn eigen case. De vraag daarbij is of Cooler Master niet te veel heeft hoeven inleveren om, de wat mij betreft topper van een case, de Silencio 652 in een lagere prijsklasse mogelijk te kunnen maken.

Verder vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.