Je hebt in de Silencio een totaal van 3 ventilator plaatsen tot je beschikking, waarbij de maximale opzet 2x 140mm intake, en 1x 120mm outtake is. In andere (ook Silencio) cases kom je nog wel eens een extra intake onder, of outtake boven tegen, maar bij de 452 heeft Cooler Master kennelijk besloten om alle panelen verder gesloten te houden. Het is een indicatie van de doelgroep van deze case, waarbij stilte boven maximale koelprestaties komt. In de praktijk zie ik echter de meeste builds niet voorbij de stock ventilatoren komen, of wellicht één ventilatortje extra, en in dat geval is een geheel gefilterde intake en geen roosters elders wel een plus voor de stofopbouw en de geluidsproductie, en is er nog altijd voldoende koeling om de meest gangbare builds voldoende te koelen. Voor echt zware setups, denk daarbij aan SLI / CF, of extreem overclocken, moet je wel enige rekening houden met de maximale mogelijkheden, maar mijn vermoeden is dat deze kast voor een iets gangbaarder systeem is bedoeld.

De stock ventilator setup is verder gewoon keurig. Twee ventilatoren standaard aanwezig is een mooie plus, en ondanks dat ze op 800 RPM draaien is de airflow ook duidelijk aanwezig en te voelen. De ingebouwde setup met een (licht overklokte) Q6600 en HD7950 blijft ruim binnen perken in de Silencio 452, en zelfs tijdens lange game-sessies blijft deze voldoende koel dat de GPU en CPU ventilatoren niet van hun lage (en onhoorbare) settings af hoeven te komen.

Oftewel wat beperkte maximale mogelijkheden voor koeling, maar wel een degelijke stock setup, en alsnog voldoende ruimte om mid- tot high-end game systemen keurig te koelen.



De geluidsproductie is waar de Silencio reeks normaliter goed scoort, en ook de 452 is hier geen uitzondering op. Zelfs wanneer je de ventilatoren op de volle 12V zet zijn ze gewoon geheel stil. Niet praktisch stil, of vrij stil, maar gewoon –echt- stil. Zeker wanneer je nog een ouder moederbord (of een budget-bord) gebruikt zonder uitgebreide ventilator-settings is het erg fijn dat de stock ventilatoren gewoon ten alle tijden goed scoren.

De gesloten constructie dempt verder ook de interne geluiden uitstekend. Geen harde schijf geluiden (Al is de WD Green niet echt luid te noemen van zichzelf), en zoals ik eerder al aangaf zijn ook de CPU en GPU koeler geheel onhoorbaar zelfs tijdens gamen. Ik kan er gewoon kort over zijn, op dit onderdeel haalt de 452 gewoon een maximale score.



Ook stoffilters zijn een gebruikelijk onderdeel van de Silencio reeks. De beperkte ventilator intake plaatsen maken het natuurlijk eenvoudig, want enkel voor in de case komt er lucht de case binnen. Dit filter is eenvoudig te benaderen wanneer je het deurtje open maakt, en ook eenvoudig schoon te houden gezien hij er in zijn geheel uit klikt. Gezien de case verder geheel afgesloten is kan je stofopbouw keurig voorkomen.

De andere plaats waar je een filter zou willen is bij de intake voor de voeding, ook deze ontbreekt uiteraard niet.

Ook hier scoort de Silencio 452 dus gewoon heel goed.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.