Niet geheel onverwacht komt de Silencio 652 stevig verpakt in een keurige doos. Echt spannend is het niet, maar het is toch stiekem leuk dat de niet-budget cases in een kleur-geprinte doos worden geleverd. Waar bij het ontvangen van de Silencio 352 het (kleine) formaat en vooral het lichte gewicht opvielen, was het bij de 652 precies omgekeerd. Vergis je niet, de Silencio 652 is een flinke kast met een passend gewicht. Welliswaar iets lichter dan de case die hij vervangt, maar zonder twijfel maakt hij direct een stevige indruk.


Baby niet inbegrepen.

Wat er hierna gebeurde is denk ik het meest veel zeggende: Na dat de case uit de doos kwam, hebben mijn vrouw en ikzelf ruim een uur om de case gelopen met veel ge-ooh en ge-aah zonder er verder wat mee te doen. Ruim boven de verwachting (welke toch al hoog was) waren wij beide direct zeer onder de indruk van de 652. Waar de 352 een keurige kantoor pc leek, de 550 een nette, strakke, doch ruime mid-tower, leek de 652 spontaan een titaan van een kast op de keukentafel. Hij is zeker niet belachelijk groot, maar oogt erg indrukwekkend. De mat-zwarte vertoning was nieuw voor ons, gezien onze andere Silencio’s hoogglans waren, maar ook hier zijn wij unaniem positief over. De details om deze case helemaal “af” of compleet te maken zijn aanwezig, maar geen enkel element is “te”, de afwerking oogt voortreffelijk, en het moge direct duidelijk zijn dat je naar een kwaliteitsproduct kijkt.


Er zit overigens hier en daar nog wat verpakkingsplastic op de case.

Na het dansen rond de tafel tijd om de handjes op de Silencio 652 te zetten. Eerst mijn best gedaan wat leuke foto’s te schieten, en vervolgens de kast open om te zien wat er allemaal bij zit, in zit, in kan, e.d. Op dit moment was mijn eerdere twijfel eigenlijk al verdwenen, deze kast verantwoord al bij de eerste handeling zijn prijs: De case voelt op alle fronten zeer degelijk. De materialen zijn erg stevig, alle panelen voelen degelijk en een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld de 352 of andere goedkopere cases. De panelen welke optionele ventilator plaatsen afschermen wanneer je daar geen ventilatoren plaatst zijn goed gemonteerd, in plaats van magneet-geklikt, en alle delen welke beweegbaar zijn (deur, stoffilters,e.d.) zitten stevig in elkaar. Op en top degelijkheid, en dat is precies wat ik zoek in mijn desktop. Ondanks dat het wat Hollands is om toch iets te klagen te vinden, kon ik voorlopig nog geen reden vinden.


Frontpanel ziet er goed uit en is degelijk afgewerkt.

Na het openen van de case de toebehoren op tafel geplaatst. Geen opvallende zaken eigenlijk, voldoende schroeven, tie-wraps, HDD dempers, opzetstukje om de mobo stand-offs eenvoudig in te schroeven. Daarnaast een redelijk uitgebreide handleiding welke later van pas blijkt te komen. Kortom, niets speciaals daar, gewoon prima.

De case komt standaard met twee ventilatoren (gemonteerd), een gebruikelijke 120mm achter, en een flinke 180mm voor. Ondanks dat ik de foto vooraf had gezien, kwam het flinke formaat van de front-fan toch als een (positieve) verrassing. Beide fans zijn 3 pins, en komen met molex adapter.

Het binnenwerk zelf ziet er keurig uit, vrij basic indeling wellicht voor een luxere case, waarbij je soms tussenpanelen of iets dergelijks ziet. Maar het is keurig gespoten, afgewerkt, en maakt een zeer strakke indruk. Opvallend voor eerdere Silencio kopers is dat het geluidsdempende materiaal compleet anders is, niet alleen is het heel erg dun, maar waar het in het verleden goedkoper foam leek, lijkt dit materiaal wel alsof het een specifiek ontwikkeld is om geluid te dempen zonder de warmte vast te houden. Echter heb ik daar inhoudelijk geen kennis van, en zal het resultaat in het gebruik moeten blijken.

Oftewel tot dusver dus een ontzettend goed, en blij, gevoel bij deze case.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments