Bij het inbouwen is het eerste wat in mij op kwam: Wat moet ik met 4 SSD/2.5” plekken? Duidelijk gevalletje de specificaties niet goed gelezen, er zijn dus welgeteld 10 plaatsen voor een 2.5” drive. Wat bleek is dat de middelste HDD bay, standaard ingesteld op 4x 2.5” drives, eenvoudig te verstellen is naar 3.5”. De brackets voor de HDDs zijn ook eenvoudig te verstellen, en kunnen allen aangepast worden aan 2.5” en 3.5” drives. Eventueel is het middelste HDD bay volledig te verwijderen, echter gezien er in de standaard indeling al zo veel ruimte is lijkt het mij een flinke taak een grafische kaart (of kaarten) te vinden welke deze extra ruimte nodig heeft (maar wellicht is die ruimte handig voor custom waterkoeling). Oftewel je kan eenvoudig lange grafische kaarten kwijt (ook in Crossfire of SLI), en nog altijd eenvoudig een enorme lading HDD’s inbouwen, dit lijkt mij ruim genoeg voor alles behalve de meest extreme builds (Als 10+ drives al niet extreem te noemen is).


Moederbord erin, en je kunt hier zien dat flinke koelers toch voldoende ruimte hebben.


De optionele drive-bay in de 2.5” en 3.5” stand. En de (stevige) trays die per stuk eenvoudig op 2.5” of 3.5” gestelt kunnen worden.

Gezien de server alle data bevat heb ik voldoende aan een SSDtje, echter omdat dat wel heel karig leek toch maar een extra HDD er bij. Voor die ene DVD per jaar ook maar een dvd brander er in. Optisch station schuif je er in tot hij klikt, HDD gaat eenvoudig in de tray, SSD zet ik in dezelfde tray (even tandje smaller schuiven) in verband met sata power kabels, dat vereist echter wel dat je hem met schroefjes vast zet. Tool-less is natuurlijk leuk, maar ik heb er persoonlijk geen probleem mee.


De schijfjes die de case in gaan. Lijkt wat zuinig gezien de enorme aantallen die je er in kwijt kunt.

Externe 3.5” bay ontbreekt voor uitgebreidere cardreaders, echter sinds de case standaard een SD kaart lezer heeft schat ik deze ook geheel overbodig. Uiteraard kan je deze alsnog in een 5.25” externe bay plaatsen gezien je daar drie van hebt.

Mijn setup bestaat verder uit een ATX Z87 bord, een Intel I7-4770k, een Gigabyte GTX770, een Seasonic G-550 PSU, wat Corsair Vengeance Nogwat RAM, en een Noctua NH-U12S CPU koeler. Niet verkeerd lijkt mij, maar ook zeker niet spannend voor een case als deze. Er is meer dan voldoende ruimte voor een 2e GPU, flink meer HDDs, en eigenlijk voor alles wat praktisch/redelijkerwijs nodig kan zijn. Overigens wat betref CPU koelers, met een maximale hoogte van 168mm kan je praktisch elke koeler in deze kast inbouwen.


En dan blijf je dus met iets als dit over, vind het er aardig uit zien.

Het inbouwen van deze case was eigenlijk een eitje. Even moeten opzoeken hoe de SSD’s in de tray moeten, maar verder moge het allemaal duidelijk zijn.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments