De verpakking is van buiten wederom helemaal in orde bij Corsair: Herkenbaar, opvallend zonder te overdrijven, en je krijgt er zin van om hem open te maken. Intern is het een beetje basic, maar daar kijken we gezien het mooie product maar vlot voorbij. Eerst even de ‘moetjes’: De Strafe RGB heeft een dikke rubberen kabel met twee USB (2.0) aansluitingen, en we krijgen er een keycap puller bij.
En daar gaan we: De Strafe RGB, eerst even zonder polssteun. In eerste instantie lijkt ‘ie zo vrijwel exact als de originele Strafe, maar dan met een witte ondergrond onder de toetsen in plaats van een rode. Wederom een kunststof behuizing, maar wederom wel één die voelt alsof hij een flinke tik kan uitdelen. Witte zijkanten met een LED-stripje er in, en pas wanneer we een beetje van onderen kijken zien we de eerste indicatie van echt iets nieuws: transparante switches.
Eerst nog even wat saaie meuk: Onderkant is vrij strak, weinig bijzonders. Wel een aparte waarschuwing overigens waar #pcmasterrace folk natuurlijk niets van aantrekken. Zoals vele andere toetsenborden is de Strafe RGB iets in hoogte te verstellen. Aan de achterkant zien we waarom er twee USB aansluitingen op het bord zitten: één is voor een USB pass-through port.
Over de standaard layout valt weinig toe te voegen anders dan dat enkele features onder de F-toetsen zitten zoals volume en media controls. De enige echt ‘andere’ knoppen zijn de LED-switch en de windows-lock rechts boven in het hoekje. De brede linker shift en de brede maar lage enter is een persoonlijke vereiste, al zijn andere layouts wel op de markt beschikbaar. Wel leuk is het patroontje op de spatiebalk.


Een subjectief onderdeel, maar een bij ons geliefde feature is de polssteun. De Strafe moest hem missen, maar de Strafe RGB krijgt hem wel, en hij maakt het plaatje wat mij betreft een slagje mooier en luxer. Dit is niet iets wat je met een losse steun van een tientje zo mooi kan oplossen, en de combinatie steun en spatiebalk tezamen mogen er van mij echt zijn.Met de keycap puller zijn de caps eenvoudig te verwijderen en zien we de opvallende nieuwe Cherry MX Silent switch. De transparantie is een indicatie van iets nieuws, en het rood geeft al een beetje aan wat de basis eigenschap is: licht, lineair. Ook leuk zijn de extra keycaps die je er bij krijgt, een WASD setje en een QWERDF set voor FPS (of evt MMO) en MOBA gebruik respectievelijk. Deze ‘grippy’ caps zijn ietwat gevormd om je vingers naar de juiste plek te sturen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments