Het praktijkonderdeel invullen bij een mechanisch toetsenbord met Cherry MX switches is sowieso lastig, maar zelfs met de aanwezigheid van de nieuwe Cherry MX Silent switches valt het niet mee. Corsair bewandeld met de Strafe RGB in de basis de bekende weg: een solide plank neerzetten zonder te veel gekke sprongen te maken om maar koste wat het kost op te vallen, althans wat de gebruikservaring betreft. Het is vooral prettig dat Corsair, zoals verwacht eigenlijk, geen steken laat liggen op gebied van anti-ghosting / rollover.

De toevoeging van de polssteun, iets wat Corsair mechs traditioneel hadden maar bij de standaard Strafe moest ontbreken, vind ik wel een uitstekende zet. Voor de prijs mag het haast niet anders, maar het mag worden gezegd. Niet alleen helpt het de uitstraling, maar gezien de niet geringe hoogte van mechanische switches is het een voor mij onmisbaar onderdeel van een mechanisch toetsenbord. De steun is aantrekkelijk om te zien, maar is in gebruik wederom prettig onopvallend: stevig, comfortabel, geen fratsen.

De aanwezigheid van specifieke MMO/MOBA keycaps is een prettige toevoeging voor de fanatieke gamer. Ik vind ze persoonlijk niet in de weg zitten bij ‘ander’ gebruik, niets weerhoudt je om de standaard caps te laten zitten, en ik kan ook niet zeggen dat ik ze ‘mis’ bij andere borden, maar het is toch vooral een leuke toevoeging voor zij die een specifieke game categorie veel spelen. Daarbij geeft het de Strafe RGB ook visueel weer wat anders. En daar legt Corsair toch vooral de focus: niet tornen aan een goed en degelijk all-round tik-gevoel, maar met wat extra’s zoals extra keycaps en RGB verlichting toch de ‘gamer’ doelgroep goed aanspreken.

Uiteindelijk zijn het enkel de nieuwe switches die de gebruikservaring iets anders dan anders maken, al moeten we ook niet overdrijven: Het is een vrij bekend Cherry MX Red gevoel, met wat demping richting het einde. Druk je je toetsen niet tot de bodem dan merk je vrij weinig, maar als je een beetje fanatiek tikt of regelmatig de toetsen doordrukt dan zijn ze toch echt een heel stuk stiller zonder nadelige gevolgen. Wat de praktische waarde is wisselt uiteraard per situatie, want ik ken geen mech-typers die zelf zitten te balen van hun eigen tikgeluid (althans niet met MX Reds), maar de omgeving denkt er soms anders over en voor de praktisch niet aanwezige meerprijs boven de Strafe RGB met MX Red of MX Brown hoef je het ook niet te laten.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments