Ik was over de Strafe al positief: voor 115 euro een compleet en keurig solide mechanische ramplank die voor velen ruim zal voldoen. De ‘budget Corsair’ was niet de goedkoopste, maar dankzij die bouw, software features en LED effecten is het toch een interessante keuze voor een geringe meerprijs. Voor de Strafe RGB MX Silent vragen ze een meerprijs van grofweg 50 euro bovenop die Strafe, niet mis natuurlijk en iets wat de Strafe RGB in het midden-hoge segment zet. Daarvoor geven ze een uitstekende (en voor mij onmisbare) polssteun, RGB verlichting, en een switch die je de komende tijd niet bij de concurrentie aan gaat treffen: De Cherry MX Silent switch. Twee praktische voordelen dus aan dit nieuwe bordje: stiller en ergonomischer, en één visuele: das LED-fest!

Hoewel de meerwaarde van deze ‘upgrades’ voor iedereen anders zal liggen kan ik er niet omheen dat het totaalplaatje van de Corsair Strafe RGB MX Silent in veel opzichten ‘ultiem’ genoemd mag worden, uitgaande van het feit dat je op zoek bent naar een RGB verlicht toetsenbord. Met de extreem uitgebreide software kan je niet alleen functioneel, maar ook visueel alles uit de kast halen met deze Strafe RGB, en de bouw- en switchkwaliteit laat niets te wensen over. Het ontbreken van de dedicated media knoppen zal de K70 liefhebber wellicht even doen twijfelen, maar voor eventuele kwaliteitsvoordelen hoef je die 15 euro extra niet uit te geven: De Strafe RGB mag kunststof zijn, maar hij staat als een huis en doet niet onder aan z’n grotere broers. Daarbij moet ik ook opmerken dat RGB verlichte toetsenborden sowieso stuk voor stuk in het hogere prijssegment spelen, met uitzondering van de Kailh-switch gebaseerde Sharkoon. Wat RGB toetsenbord betreft is het dus eigenlijk nog een beetje de prijsvechter, terwijl de Strafe RGB in de praktijk toch echt als een konings bord voelt en oogt, al was het maar vanwege die transparante switches die de LED effecten nog net even mooier maken dan we voorheen bij RGB switches zagen.

Daarbij is deze MX Silent switch vooralsnog enkel terug te vinden in de Strafe RGB, en is die switch een waardige upgrade van de MX Red zonder noemenswaardige nadelen; je voelt het wat gedempte ‘bottomen’, maar dat is al ruim voorbij het actuatiepunt. Stil is natuurlijk anders, vooral dome toetsenborden zijn nog duidelijk stiller, maar de MX Silent is in de praktijk een duidelijk merkbare stap stiller dan traditionele mechs. Het grootste nadeel is eigenlijk dat de Silent uitvoering vooralsnog niet van andere switches leverbaar is dan de lineaire ‘Cherry MX Red’ uitvoering, bijvoorbeeld de populaire MX Brown bestaat niet in ‘Silent’ variant en hoewel de MX Black ‘Silent’ er aan moet komen (en Corsair liet deze al op een tester zien op Computex) is een eindproduct is vooralsnog niet op de markt te vinden.

Wil je dus een snel, lineair mechanisch toetsenbord, en voel je wel wat voor RGB verlichting? Dan is de Corsair Strafe RGB een beest van een toetsenbord die zijn meerprijs boven budget bordjes rechtvaardigt, en de nog duurdere borden serieus onder druk zet wat bouw, features, en vooral ook de bijzonder knappe uitvoering van de verlichting betreft.


Twee awards?! Zonder enige twijfel.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments