Review: Corsair Strafe
Productpagina @ Corsair


Het is hard gegaan met Corsair: van geheugenfabrikant naar behuizingenbaas naar mogelijk wel –de- grote speler als het op ‘gaming’ randapparatuur aan komt. Mechanische toetsenborden zijn een onlosmakelijk onderdeel van die categorie, dus dat Corsair ook op dit gebied een serieuze rol speelt komt niet als verrassing. Sterker nog, met hun nauwe samenwerking met Cherry (je weet wel, die Duitse club van –de- mechanische switches) pakt Corsair een sterke positie in deze productcategorie; zo waren ze de enige die lange tijd RGB-verlichte Cherry MX switches mochten verkopen, en gaan ze een vergelijkbare positie innemen met de nieuwe Cherry MX ‘Silent’ switches. Deze heb ik op Gamescom al even kunnen ervaren, en ik heb een flauw vermoeden dat dit wel wat gaat worden.

Één ding hadden alle mechanische Corsair borden echter met elkaar gemeen: Goedkoop waren ze geen van allen. Nu zijn Cherry MX bordjes zelden ‘goedkoop’, maar laten we het er op houden dat Corsair enkel in het hogere segment mee wilde spelen. Daar is nu verandering in gekomen, want deze nieuwe “Strafe” is namelijk de eerste Corsair die een klein beetje in de buurt van de 100 euro komt. Momenteel is hij verkrijgbaar voor 115 euro inclusief bezorgen. De vraag hierbij is duidelijk: Biedt de Strafe voldoende meerwaarde vergeleken met de echte prijsvechters, en heeft Corsair niet te veel concessies hoeven doen om een lager prijspunt mogelijk te maken.

Alvast een voorproefje om in de stemming te komen. Gebruik het onderstaande menu om door de review te navigeren.

250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments