De verpakking van Corsair is keurig om te zien. Niet te veel poespas, maar genoeg om een leuke indruk te maken in fysieke shops. De binnenkant is weinig bijzonders, het voldoet, maar het blijft gewoon wat karton moet een toetsenbord in een zak. Hoewel je bij sommige mechanische borden al blij mag zijn met een klein boekje, krijg je bij de Strafe toch een leuke bonus: Extra ‘grippy’ en grijze WASD en QWERDF keys, respectievelijk voor FPS en MOBA gamers. Uiteraard aangevuld met een keycap puller.




Alvorens we naar het bord zelf gaan zien we een opvallend dikke kabel. Geen sleeve, gewoon een typisch rubber-ish zwarte uitvoering. Aan het einde treffen we twee USB aansluitingen aan; één voor het toetsenbord zelf en één voor de USB pass-through. De aansluitingen zijn overigens wel aardig.



Dan de Strafe zelf. Net als bij de verpakking moet ik er weer even aan denken dat Corsair een Amerikaans bedrijf is, of in zoverre relevant voor een review: een Westers bedrijf. Daarbij mag je een strak product verwachten, met minimale overdreven poespas, en dat is ook de eerste indruk van de Strafe. De bovenkant van de behuizing is mat zwart kunststof welke lekker stevig voelt en ietwat glad (en vooral netjes) is afgewerkt. Het maakt een leuk contrast met het hoogglans zwarte kunststof van de zijkanten. De enige zaken die echt in het oog springen zijn de rode achtergrond onder de toetsen, daar kan je echt niet omheen, en mogelijk het wat grotere lettertype wat (voor mij althans) even anders dan anders was. De bekende layout met de brede linkershift en brede (maar lage) enter zal vermoedelijk ook gewaardeerd worden.





Andere opvallende elementen moet je al snel in de kleinere details gaan zoeken, of in elk geval de camera dichter voor bij de Strafe zetten. Zo zien we een keurig metallic Corsair logo aan de bovenzijde, een aparte knop voor verlichting en windows-key-lock naast de indicator LEDs aan de andere kant, en de spatiebalk met een grippy patroontje zal je ook niet ontgaan zijn.







Aan de achterkant is de Corsair Strafe niet overdreven opvallend, wat in deze regio vermoedelijk vooral positief zal worden ontvangen. We zien de USB pass-through, en dat de Strafe met de typische pootjes iets hoger te stellen valt; niets extreems.






We zien dat Corsair gekozen heeft het frame niet heel hoog te maken, waardoor je duidelijk opstaande toetsen ziet. Cherry MX switches nemen tenslotte enige ruimte in, en je ziet fabrikanten dan vaak kiezen voor deze oplossing, of een hoger frame met wat verzonken toetsen. In dit geval is de keuze begrijpelijk, want hierdoor zien we de rode ondergrond beter, en de uitstraling van opstaande toetsen is ook best leuk. Verwijderen we enkele keycaps dan krijgen we wel erg rode plaatjes met een rode ondergrond, rode switch, en rode LED verlichting. Dit toetsenbord is duidelijk niet voor groentjes (Ja Dave, ik heb het over jou).






De keycaps zijn het bekende transparante ABS plastic (nodig om licht door te laten) met een zwarte coating. De FPS en MOBA keycaps hebben een grijze top met een ‘grippy’ patroon, en tevens zien we dat de toppen gevormd zijn zodat voorkomen moet worden dat je op de verkeerde knoppen zit te drukken. Dit patroon, samen met het patroon op de spatiebalk, geeft de Strafe toch een wat herkenbaar karakter.






Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.