Met elke review over een Cherry MX toetsenbord wordt het lastiger om dit praktijk onderdeel in te vullen. De Cherry MX switch bepaalt het gevoel, en voor de rest kan de fabrikant zich eigenlijk enkel richten op de vorm van het bord, de uitstraling, en de featureset. Het gevoel van typen mag natuurlijk niet anders zijn. En zoals altijd is het gevoel van de Cherry MX switches dik in orde. Ik ben zelf geen liefhebber van de MX Red switch, ik vind hem te licht, maar dat is een kwestie van smaak.

De Corsair Strafe is een recht-toe-recht-aan mechanisch bord. Denk de rode achtergrond weg en je zou het bijna een zakelijk bord kunnen noemen. Het schakelen van mijn andere toetsenborden naar de Corsair Strafe vereiste geen moment gewenning. De schuine rand aan de voorzijde vind ik een prettige oplossing voor een toetsenbord zonder polssteun, maar in mijn ervaring maakt die centimeter voor de onderste rij toetsen niet zo gek veel uit. Het ontbreken van een polssteun mag echter wel benadrukt worden, zeker gezien de meeste andere Corsair Mechs deze wel hebben, en er ook andere mechanische bordjes zijn in deze prijsklasse die wel een polssteun bieden. Hou daar dus rekening mee.

Wel mag in positieve zin worden genoemd dat de Strafe met zijn iets hogere gewicht als een blok op tafel ligt; het voelt gewoon lekker degelijk en hij doet precies wat ie moet doen. Het klinkt wat suf, maar eigenlijk is dat wat je wilt: een toetsenbord dat in gebruik juist niet op valt. De Strafe werkt gewoon, simpel. Minder simpel moet ik zeggen is het gebruik van de software. Corsair is een heel eind gekomen met de CUE software, en het aanbod aan kant-en-klare effecten is ook prima, maar om er alles uit te halen zal je er wel tijd in moeten investeren. Voor een reviewer, of een niet overdreven veeleisende gebruiker, is het handig dat een toetsenbord vlot en eenvoudig z’n truukjes toont en dan zijn er wel wat alternatieven, al moet ik zeggen: om leuke dingen te showen hoef je echt niet veel te doen. Echter voor iemand op zoek naar zijn, of haar, nieuwe toetsenbord voor de komende jaren zal het interessant zijn dat je met een beetje tijd eindeloos mooie effecten kan maken, en daar blinkt Corsair dan weer in uit.

De indeling biedt verder geen extra knoppen, anders dan wat media functies onder F-keys, dus ook dat deel is vanuit een praktisch perspectief niet relevant. Enkel de specifieke FPS en MOBA keys zijn wel interessant voor de echt fanatieke gamers. Ik vond het niet hinderlijk ze zelf te laten zitten wanneer ik schakelde van CS:GO naar MS:Word, maar een beetje ervaren gamer zal hopelijk ook zonder extra vormen de WASD toetsen wel weten te vinden. Desondanks is het een leuke toevoeging voor zij die vooral willen gamen, of zij die het gewoon tof vinden staan.

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op