Met de Strafe inmiddels enkele weken in bezit is het zoeken naar kritische kanttekeningen. Het mag dan wel ‘het budget Corsair bordje’ zijn, maar in de ervaring kwam het woord ‘budget’ geen moment naar boven. Het ontbreken van een polssteun is voor iemand die dat echt waardeert wel jammer en een zichtbare besparing waar ik niet om heen kan, maar niet iedereen zal daar een traantje om laten en eigenlijk kom ik niet veel verder met de kritiek dan dat. Ik zou nog kunnen zeggen dat de Corsair CUE software dusdanig uitgebreid en feature-gevuld is dat het soms wat overweldigend is, maar ik voel mij direct al een zuurpruim om te klagen over het feit dat je echt absurd veel met die software kan. Liever haal ik dat als pluspunt aan: Met de software en de per-key verlichting kan je echt hele toffe dingen doen, zeker als je er rustig voor gaat zitten.

Het spijt mij dat ik het wat droog moet houden: de Corsair Strafe is gewoon een uitstekend toetsenbord. Hij staat als een huis, combineert een strakke uitstraling met een klein aantal opvallende elementen, waarbij enkel het aanwezige rood een love-it-or-hate-it element zal zijn, en de Strafe doet gewoon wat je er van verwacht: een no-nonsense bord zijn met die heerlijke Cherry MX toetsen. Kijk ik naar de bouwkwaliteit, het gevoel wat de Strafe mij geeft wanneer ik hem in handen heb, de totale featureset en de kleine extra’s zoals de extra game-keycaps die toch verdomd handig zijn voor de fanatieke gamer, dan hoor je mij ook echt niet klagen over de prijs van 115 euro. Het mag altijd minder zijn, maar zoals ik al zei: dan is echt een beetje zoeken naar iets om over te zaniken. Uiteraard moet je in deze prijsklasse wat van de luxere alternatieven missen, denk bijvoorbeeld aan RGB verlichting of aluminium covers wat de duurdere Corsairs hebben, maar ik ben zelf wel gecharmeerd door een enkel herkenbaar kleurenschema en de manier waarop Corsair de volledig kunststof behuizing heeft uitgevoerd. Ik was daarin ook niet de enige, want terwijl ik dit bord aan het testen was (en hier en daar wat foto’s aan het delen was) kreeg ik veel positieve reacties op hoe tof ze dit bord er wel niet uit vonden zien. Smaken verschillen, maar ik heb een flauw vermoeden dat de Strafe net als vele andere Corsair producten uitstekend in de smaak zal vallen, zowel met de uitstraling als de inhoud.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op