Twee producten van één bedrijf in één productcategorie, maar toch bleken het producten met een compleet verschillende insteek.

De Cryorig H7 Universal toonde een uitstekende prijs-prestatieverhouding te hebben, en doet zijn naam ‘universal’ eer aan met bijzonder compacte afmetingen; 145mm hoog voor een 120mm towerkoeler is niet verkeerd, en het feit dat hij alle hogere geheugentypes en je eerste PCI-E slot niet in de weg zit zijn mooie voordelen die veel van de andere koelers in deze lijst hem niet na doen. Hij is voordelig, maar er zijn nog wel goedkopere alternatieven. Wat de H7 echter als meerwaarde biedt is een keurige niet-budget uitstraling en een bijzonder prettige installatiemethode, zaken die regelmatig aan de onderkant van de markt ontbreken. Als je dus niet op een enkele euro kijkt, maar wel voor een scherpe prijs een goed presterende koeler wil kopen die een i5 of i7 zelfs met bescheiden overklok aan kan dan zit je hier goed. Het enige wat roet in het eten gooit van de H7 Universal is de verkrijgbaarheid in Nederland; er zijn maar weinig shops die Cryorig voeren. Ik baseer mij dus op de adviesprijs (die bij andere Cryorigs normaliter wel correct uit komt), maar vooralsnog is het maar afwachten als je het product wilt. Erg jammer, want deze producten verdienen meer aandacht dan dat ze op dit moment krijgen.

Datzelfde lot overkomt de Cryorig C1 een beetje, en ook hier is dat spijtig want het is niet alleen een interessante processorkoeler, het is ook vooral een erg indrukwekkende om te zien. Ja voor een lagere prijs koop je ook gangbare tower koelers die wat prestaties betreft niet onderdoen, of voor hetzelfde bedrag koop je fantastische tower koelers die het op koelprestaties absoluut winnen, maar voor situaties waar je die ruimte niet hebt (Denk bijvoorbeeld aan de bloedmooie In Win 901) en waar je toch een krachtige en vooral erg mooie koeler wilt is de Cryorig C1 een uitstekende overweging (mits je onthoudt dat je dus wel een een meerprijs betaald voor de C1-look). Die meerprijs zie je absoluut terug in de afwerking, maar helaas niet in de lagerkwaliteit van de ventilator (of althans wordt het niet duidelijk aangegeven door Cryorig) en dat is iets wat voor dergelijke bedragen beter moet kunnen. Ook hier zie je overigens dat het eerste PCI-E slot vrij blijft (belangrijk voor ITX builds) en kan je prima uit de voeten met standaard (of iets hoger) hoogte werkgeheugen, dus ondanks zijn 140mm ventilator is het toch een praktische koeler.

Twee koelers met een andere doelstelling, maar niet zonder raakvlakken dus op enkele belangrijke punten: een uitstekende uitstraling en één van de prettigste installatiemethodes op dit moment op de markt. De origami “kijk of de koeler past” vouwkoeler is een grappige feature voor erbij, en hoewel het misschien niet meer lijkt dan een aardig grapje geeft het wel aan dat Cryorig wel goed meedenkt met ‘ons consumenten’ om de ervaring prettiger te maken.


Recommended Award voor de Cryorig C1


Smart-Buy Award voor de Cryorig H7 Universal

Je kunt de Cryorig C1 vinden bij (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers:
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

En de Cryorig H7 Universal:
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.