Review: Edifier R2000DB vs Sonos Play:1
Productpagina @ Edifier
Productpagina @ Sonos


Vandaag gaan we appels met peren vergelijken. Dat is een bewuste openingszin; niet alleen is dat zinnetje cruciaal te onthouden als je deze review leest en de producten overweegt, maar het is stiekem ook een stukje gemak voor mijzelf. De laatste jaren hebben we een aantal reviews op gebied van audio gemaakt, zowel speakers als headsets, waarbij het zonder twijfel de lastigste categorie is om tot de juiste woorden te komen. Het valt niet mee om die ervaringen in woorden te zetten, zeker als producten grotendeels vergelijkbaar zijn. Tevens is het de categorie waar de meeste emotie los bij lijkt te komen, niet alleen vanwege de sterke meningen, maar vermoedelijk ook omdat muziek an sich emoties los laat komen.

Het enige, maar dan ook echt het enige wat deze twee sets enigszins verbindt, zij het net aan, is de prijsstelling. De Sonos Play:1 kost 229 euro, de Edifier R2000DB gaat voor 279 euro over de toonbank. Voor dat geld biedt Sonos je één speaker, Edifier geeft je er twee, dus als je van Sonos een stereo set maakt zitten we al weer een stuk dieper in de buidel. Sonos richt zich op compact design en een eigen ecosysteem, Edifier richt zich op geluid en enkel geluid. Om de vergelijking nog leuker te maken gooien we ook nog even een Google Chromecast Audio in de ring (a 39 euro), onverwachte concurrentie voor Sonos uit de hoek van onze favoriete privacy-vreter.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”264243″ numshops=”3″]

250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.