De PC-Q27, welke ik vanaf nu denk ik maar gewoon ‘de case/de kast’ ga noemen, wordt keurig geleverd in een eenvoudige, weinig opvallende verpakking, met voldoende bescherming voor transport. Opvallend bij het ontvangen is het gewicht van het pakketje. Het moge direct duidelijk zijn dat dit pakket geen kilo’s aan staal bevat. Ook niet geheel onverwacht gezien het prijskaartje. Zoals ik in een eerdere review al aan gaf hou ik wel van een stevige, zware case, maar ik moet ook realistisch blijven, voor 50 euro en een beetje kan je nu eenmaal geen super stevige 10kg toren verwachten. Overigens zet je een kast meestal eenmaal neer, en gaat het dan meer om hoe degelijk hij lijkt, dan dat hij aanvoelt.

600,803

Geen verkeerd aanzicht toch?

En precies dat zit bij deze case wel goed, na het verwijderen van het plastic ziet hij er erg gelikt uit. Even een kleine herinnering om de handjes goed te wassen voor het vastpakken, want (vette) vingerafdrukken zijn erg goed zichtbaar. Maar een kleine poetsbeurt verder was ik erg onder de indruk van de uitstraling. Wellicht vertekenen de foto’s iets, maar vergis je niet, de case is vrij diep zwart, en ziet er redelijk luxe uit. De afwerking is ook dik in orde, en je zou puur op het oog niet verwachten dat het een relatief betaalbare case is.

300,584

De afwerking is eigenlijk op alle plaatsen goed in orde

één klein minpuntje in mijn ogen, en het is een bewuste design keuze, en voor veel gebruikers ongetwijfeld een voordeel: de externe 5.25” bay. Dit op zich is geen nadeel, maar ik moet zeggen dat je door die kiertjes wel een beetje in de kast kan kijken, en ik dat net een beetje zonde vind. Dit probleem verdwijnt bij het gebruiken van een optische bay, maar mocht je deze achterwege laten is het toch een heel klein beetje jammer. Anderzijds is het zo dat wanneer je de case in een kast (uitgaande van een HTPC) zet, het je vermoedelijk niet meer zal opvallen.

Wat betreft assessoires en meegeleverde extra’s heeft Lian Li het redelijk voor elkaar. Je krijgt voldoende schroeven voor alle mogelijke inbouw posities, voldoende tie-wraps, en vooral: HDD dempers (iets waar ik straks op terug kom, en zeker geen overbodige luxe is). Maar al met al word je daar toch gelukkig van. De handleiding is duidelijk, kort maar krachtig, en vooral zeer handig, waar normaliter een handleiding bij een case zelden nodig is. Deze komt hier zeker van pas gezien de aparte indeling en het gebruik van verschillende schroeven en dempers voor HDD’s in verschillende inbouwplekken. Wat ook een fijn pluspuntje is is de USB3.0->2.0 interne header kabel (dat heeft vast een netter naampje), mocht jouw gekozen mobo dus geen USB3.0 header hebben, kan je de USB poorten voorop alsnog eenvoudig op een USB2.0 header aansluiten. Enige minpunt is eigenlijk het ontbreken van een (120mm) case fan, terwijl er wel plaats voor is onder in de case (ten koste van 1 HDD plek). Ook hier kom ik onder de kop ‘koeling’ op terug.

600,680

600,571

Het frame en binnenwerk goed zichtbaar, ziet er allemaal prima uit

Het binnenwerk is erg basic, het ziet er keurig uit, en is ook keurig afgewerkt. Niet alleen de materialen zien er goed uit en voelen stevig aan, maar ook de kabels, zoals bijvoorbeeld het frontpanel in één kabel verwerkt, is een leuk pluspunt, die tig losse frontpanel kabeltjes zijn soms wel eens wat rommelig bij andere kasten. Het nadeel van het basic is echter weer, dat je ook opvalt dat er weinig features zijn. Geen stoffilters, geen geluidsdemping, geen case-fan.

Tot dusver dus een redelijk goed gevoel, maar zeker niet zonder kleine zorgen in mijn achterhoofd.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments