Ik ben bij voorkeur niet negatief over cases, zoals eerder genoemd is het raadzaam wanneer je een nieuw systeem zoekt, eerst de harde eisen op te stellen, alvorens een case aan te schaffen. Eerst de hardware uitzoeken, vervolgens een willekeurige case uitzoeken, om vervolgens te concluderen dat de case niet voldoet doet het product geen eer aan. Het is dan ook absoluut niet zo dat deze Lian Li een slechte case is, maar ik kan niet anders dan concluderen dat voor veel systemen deze case simpelweg niet ideaal is.

Een aantal zaken zijn wel goed voor elkaar. Het is duidelijk dan Lian Li als merk laat zien dat het geen amateurs zijn; Accessoires zijn goed, ontwerp en afwerking zijn goed, indeling en eenvoud om te bouwen is duidelijk iets waar over na is gedacht, en de inbouwmogelijkheden zijn toch wel prima te noemen. De case ziet er gewoon strak uit, en de prijs is zeker niet hoog te noemen voor de uitstraling die je daar voor krijgt.

Het nadeel is voornamelijk dat de koelmogelijkheden beperkt zijn, de temperaturen vrij hoog liggen, en de concurrentie het niet eenvoudig maakt. De koeling en temperaturen zijn geen probleem wanneer je de case helemaal mooi vindt, en niet meer van het systeem wil maken dan: Een NAS/eenvoudige file server, een zeer basis internet/mail/office/systeem, een eenvoudige HTPC zonder game-doeleinden. Meer dan dergelijk gebruik en de warmte en gebrek aan koelmogelijkheden zullen een probleem vormen. Het probleem aan de concurrentie zijde zit hem o.a. in het feit dat Fractal met de Node 304 de lat erg hoog legt, met een duidelijk betere koeling, betere geluidsdemping, stevigere materiaalkeuze, meer HDD plaatsen, en een minstens even goed uiterlijk (dit alles ten koste van een optische bay).

Prijs-technisch eigenlijk hetzelfde verhaal. Voor 58 euro ben ik niet ontevreden, maar mocht mijn systeem uiteindelijk wel een duurdere 3rd party koeler nodig hebben gehad (en iets zwaarder gebruik zal dat al snel vereisen, oftewel tik al snel 20+ euro bij), en had ik wel extra geld moeten uitgeven aan een (stille) case-fan, dan denk ik dat ik beter direct een andere case had kunnen kopen en zou van enige teleurstelling zeker sprake zijn geweest.

Desondanks maakt Lian Li op mij toch een degelijke indruk, en zal ik in de toekomst zeker het merk an sich zeker blijven overwegen, en ook zeker niet afraden op wat ik in deze case heb gezien. Wat de PC-Q27 specifiek betreft; Hij heeft zeer grote beperkingen, maar mocht je op zoek zijn naar een systeem zoals ik hierboven beschijf (NAS, Basic Internet/Office, etc), wil je wel een DVD of Bluray station, zoek je een case die niet te breed of diep, maar wel iets hoger is, met een mooie ‘brushed-alu’ look, en wil je graag niet te veel uitgeven? Dan is de PC-Q27 wel degelijk het overwegen waard.


Nou, dat was hem dan! Future-tweaker approved. (En zet het formaat van de kast in perspectief ;))
360,488

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments