MSI heeft hun verpakkingen altijd wel op orde. Het is een aardig pakketje om te zien, uiteraard aangevuld met de nodige kreten. Zo zien we wederom “Gaming” benadrukt, en uiteraard ontbreekt de MSI Draak niet. Ook erg fijn dat de kaart wordt aangeraden door “Fnatic”, een team wat zich terug trok uit het CS:GO toernooi op Dreamhack na wat minder chique acties. Ik vermoed dat MSI vast heel blij is met dat soort flapperds 😉



In de verpakking vinden we een zwarte doos, met in eerste instantie de accessoires: Een driver en software CD, een product guide, een handleiding, een 6-pin naar 8-pin verloopstekker, en een VGA->DVI adapter.



Daar onder vinden we nog een laag schuim, en daar weer onder zien we de GPU zelf. Ruim in het schuim, en uiteraard in een antistatische zak.


De grafische kaart zelf ziet er m.i. erg goed uit. De nieuwe en iets grotere ventilatoren vallen op, en hoewel het design flink anders is dan de Twin Frozr IV, is het nog altijd wel duidelijk herkenbaar MSI. Op de linker ventilator zien we de MSI Draak nogmaals, en de letters MSI sieren de andere. Als je goed kijkt zie je wat MSI bedoeld met de “Torx” ventilator, waarbij sommige fan-blades een aparte kronkel maken. De heatpipe, of eigenlijk de “SuperSU Pipe” valt ook goed op met zijn stevige afmetingen en extra boog.










Aan de achterzijde zien we een zwart PCB, maar verder weinig echt spannends. Helaas geen backplate wat ik wel graag zou zien bij een kaart van 350 euro. Wat aansluitingen betreft zien we een 6-pin en 8-pin aansluiting om de GPU van prik te voorzien, en aan de achterkant van je systeem zien we twee DVI, een HDMI, en de DisplayPort aansluiting. De DVI-D poort kan eventueel worden gebruikt om een ouder VGA scherm nog aan te sturen. Verder kan ik geen andere functionaliteit waarnemen, zo lijkt bijvoorbeeld een dual-bios te ontbreken. In de praktijk zelden een echt gemis tenzij je met custom biosjes aan de slag wilt gaan.




De “kicker” van de MSI GTX 970, of eigenlijk de Twin Frozr V koeler, is het MSI logo welke je normaliter ziet bij een windowed case.



Wat is daar spannend aan zie ik je denken… nou:



LEDs! Jawel, het logo licht op. Tja, het maakt de kaart niet sneller, maar ik vind het wel wat hebben. Nu de vraag of extra LED strip het geheel mooier gaat maken of niet. Vooralsnog is dat een beetje stoeien met de gedachte, want dat gaat enkel zin hebben als deze CM Silencio 652S een window aangemeten krijgt.



Deze LED-strip is van Hollandse bodem overigens, gemaakt door Tweaker ProAce, zie blogje hier.

Laten we de Twin Frozr V ook nog even naast wat Gigabyte alternatieven leggen die in deze vergelijking naar voren gaan komen: De GTX 770 WindForce 3, en de HD 7950 WindForce 3. De andere kaart in deze foto is de MSI GeForce GTX 760 2GB Gaming, die op termijn ook getest zal gaan worden. We zien dat de MSI modellen wel een ventilator minder hebben, maar dat deze weer een stukje groter zijn. De MSI kaart is sowieso een stukje korter.


Leggen we de Twin Frozr V naast zijn voorganger dan valt uiteraard het nieuwe design op, maar ook de aangepaste vorm van de ventilator-blades.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.