Review: Noctua NH-L12

Productpagina @ Noctua.at
Compatibility lijst moederborden @ Noctua.at
Compatibility lijst werkgeheugen @ Noctua.atWederom tijd voor een reviewtje van een Noctua koeler. Waar het vorige keer om het nieuwe topmodel ging van bijna 100 euro (de NH-D15) gaat het deze keer over een model welke inmiddels zo’n twee-en-een-half jaar op de markt is; de Noctua NH-L12. De NH-L12 is ook een beetje een topmodel, maar dan wat betreft HTPC of “Low Profile” koelers. Met een prijs vanaf ca 43 euro (al kom je bij de meeste winkels rond de 50 euro uit) zit hij aan de bovenkant van die markt, maar zoals we vaker hebben gezien bij Noctua producten staat daar vermoedelijk ook wel wat tegen over. We zullen het in elk geval gaan zien!

Omdat ik na een flink aantal reviews ook mijzelf een beetje bezig moet houden, zal ik deze keer iets nieuws proberen en met een kort filmpje experimenteren. Waar ik voorheen een stap voor stap installatie liet zien met foto’s, heb ik samen met de dame voor deze koeler een installatiefilmpje gemaakt (Nee sorry, die nagellak is echt niet van mij 😉 ). Ik zou het leuk vinden om wat reacties te horen hoe dit bevalt; is dit voor herhaling vatbaar of zien jullie liever foto’s. Moet ik nog verder in detail treden, of zou je het eventueel zelfs nog wat korter zien? Laat het mij weten!

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.