Productpagina @ NZXT


Deze review is iets anders dan de ‘traditionele’ behuizing-review geworden, het idee van een dergelijke gebruikelijke review liep al snel een beetje uit de hand en voor ik het wist zat ik met een combinatie van onderdelen die volgens mij ook wel leuk waren eens te laten zien, zeker omdat het allemaal goed bij elkaar paste. Naast de behuizing zal ik dus een kort (althans voor mijn doen 😉 ) kijkje nemen bij de andere onderdelen die deze build tot iets mooiers maakte.

Voor de liefhebbers van custom waterkoeling moet ik je vast teleur stellen, niet alleen zijn dat nog stevigere investeringen, maar het is ook een enorme tijdsinvestering. Oftewel gebruik ik hier gewoon ‘off the shelf’ onderdelen om tot een geheel te komen wat zelfs een weinig ervaren pc bouwer eenvoudig kan bereiken.

De basis van vandaag blijft uiteraard de behuizing zelf: de NZXT Phantom 820. De Phantom series gaat inmiddels alweer een aantal jaartjes mee en heeft een aantal sub-types Phantom tot gevolg gehad met dezelfde stijling maar verschillende afmetingen en niveaus van afwerking. De Phantom 820 is de grootste en meest luxe variant daarvan, komt in het wit, zwart, en grijs, en komt met een pittig prijskaartje van 225 a 230 euro. Voor dat geld verwachten we uiteraard iets heel bijzonders.

Vanwege de stevige toren en de ondersteunende hardware die in beeld wordt gebracht is deze review aanzienlijk langer dan gebruikelijk, dus pak gerust een kopje (pot) koffie en maak je muiswiel even schoon.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.