De reden dat ik deze NZXT Phantom 820 kon gaan bouwen kan je op de eerste foto goed zien: de verpakking had namelijk betere tijden gezien. Ach ja, de behuizing zat helemaal veilig en stevig (Verpakking deed zijn werk dus), dus wat kan mij het schelen en als dat de gelegenheid tot gevolg heeft om een toffe build te maken hoor je mij niet klagen.


Na een reeks aan vooral kleinere behuizingen was het heel even wennen om weer een gigantische toren op tafel te hebben. Halverwege de keuken moeten gaan staan om hem ook maar geheel in beeld te krijgen. Eerst even een kijkje naar de voorkant. Hier zien we de bekende Phantom styling met onder andere de bekende schuin afgesneden air intake (voor wat perspectief, dat is een 200mm ventilator!) en een zwarte kunststof voet die de behuizing wat van de grond tilt voor airflow. Hier zien we tevens het eerste stoffilter. De externe bays zitten achter een stevige (kunststof) deur, met daaronder enkele knoppen: de LED-mode knop, SD-kaartlezer, Hue-draaiknop, en de backlight knop voor de achterzijde. Met de LED-mode knop kan je schakelen tussen alle LEDs aan of uit, maar ook tussen enkel buiten- of binnenkant verlicht. Met de draaiknop kan je door het kleurenspectrum van de verlichting wandelen. Hoewel de voorzijde van kunststof is is het niveau van afwerking uitstekend. Dergelijke ontwerpen zijn praktisch onhaalbaar met andere materialen dus de keuze is begrijpelijk, maar de Phantom 820 mag er zeker zijn. Overigens is een witte behuizing zalig om mee te werken, want stof of vingerafdrukken zijn niet zichtbaar, waar ik normaliter op donkere of aluminium behuizingen aanzienlijk meer moet poetsen om de behuizing presentabel te houden.









De zijpanelen zijn van staal, aan de rechterzijde zien we wat verdikkingen wat vermoedelijk een combinatie is van design en extra kabel-ruimte. Aan de andere kant zien we een ongebruikelijke “windowed” indeling. Het bovenste venster toont de ventilator en een klein deel van je systeem (daarover straks meer), het onderste stuk is een mesh zodat de aanwezige 200mm ventilator meer lucht aan kan trekken, en het kleine stukje er tussen? Geen idee, zal wel iets van styling zijn.








De achterzijde geeft een goed beeld van hoe groot de behuizing is. Maar liefst negen expansie sloten voor Quad-GPU setups en rubber-gevulde gaten voor externe waterkoeling waar iedereen gebruik van maakt (ahem). Kleine details zoals de schroeven met rubberen tussenstukjes om schade tijdens montage te voorkomen zijn positief te nemen, al mag het ook wel voor de prijs. Aan de onderkant zien we dat de voeding op gedempte voetjes staat, en aan de bovenkant zien we dat de ventilator aan de achterkant erg flexibel te stellen is, dit om te zorgen dat je flink dikke radiatoren kan gebruiken aan de bovenkant van de behuizing.




Om de bovenkant op de foto te zetten moet de Phantom 820 even op de vloer staan, het blijft een stevig beest. Ook hier zien we weer een stevig stukje opvallende styling en wederom een uitstekende afwerking van de kunststof onderdelen. Aan de voorkant zien we daar de power- en resetknop en de knoppen van de fancontroller met direct daarnaast een stukje van de verlichting. Aan de andere kant zien we maar liefst 6 USB poorten waarvan 2 stuks USB 2.0, en aan de achterzijde van de bovenkant zien we de derde 200mm ventilator, hoewel het niet duidelijk is in de foto hebben ook deze ventilatoren stoffilters er op zitten om neervallend stof tegen te gaan.







Voordat we gaan inbouwen nog even de extra’s, deze zitten in een klein wit doosje netjes gesorteerd. De echte handleiding ontbreekt (al weet ik niet of dat komt doordat deze verpakking al geopend was of niet), maar op de site van NZXT staat een uitgebreide handleiding.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.