Tijd om de panelen er af te halen. Het eerste wat opvalt is de 200mm ventilator in het zijpaneel. Mooi zijn ze sowieso.


De binnenkant is een vrij traditionele toren. Wel keurig wit meegespoten, zwarte kabels, zwarte rubberen grommets in de kabelmanagement gaten, een keurig passende 140mm ventilator achterin, rubberen voetjes voor de voeding, en wederom een stoffilter aan de onderzijde (mocht je het nog niet doorhebben, alles is gefilterd). Eigenlijk ziet alles er tip top in orde uit, al ontbreekt bijvoorbeeld de PSU cover zoals we die in sommige recente behuizingen (waaronder NZXT hun eigen H440) hebben gezien.





Je 5.25” devices zitten in stevige tool-less clips, en je opslag is vanaf de voorkant niet zichtbaar, deze zitten achter geheel wit afgewerkte gesloten covers. Deze zijn te verwijderen als je voor extra koeling aan de voorzijde wilt gaan. In mijn review van de (ook forse) H630 zagen we de interne ventilator-locaties ook al, maar waar de H630 er twee had heeft de Phantom 820 er één. Op deze plek kan je een 120mm of 140mm ventilator plaatsen en deze direct kantelen naar je GPU of CPU.





Ook de achterzijde ziet er goed uit, waarom één van de HDD brackets scheef zat weet ik niet, maar dat is natuurlijk zo te fixen. Een berg ruimte voor kabelmanagement, maar overbodig is het niet als je ziet wat voor een bundel kabels standaard al aanwezig is voor de koeling, fancontroller, en verlichting. Een handig extratje is de zwart gesleevde verlengkabel voor de voedingskabel naar je processor, de meeste voedingen zullen namelijk geen kabel hebben die lang genoeg is om deze afstand te overbruggen.





Normaal gesproken zou ik nu met het inbouwen beginnen, maar zoals ik in de inleiding al zei wilde ik graag wat mooiers maken. Dat idee begon te groeien omdat ik al een tijdje de NZXT Kraken X41 en X61 waterkoelers had staan waar ik wat leuks mee wilde doen, en de stap om dan de NZXT Kraken G10 GPU bracket erbij te pakken was daarna niet zo groot meer. En als we dan toch op de NZXT tour zijn, waarom niet nog wat extra koeling en hun GRID+ fancontroller erbij? NZXT represent dus.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.