Review: ROCCAT Kone XTD Optical

Productpagina @ ROCCAT.org
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net


Tot enkele weken gelden dacht ik bij de naam ROCCAT (jawel, de officiële naam is geheel in hoofdletters geschreven) aan “nieuwkomer” op de markt van randapparatuur. Toch was het inmiddels al weer 6 jaar geleden dat ik in de Media Markt een nieuwe muis aan het zoeken was en uiteindelijk bij de oorspronkelijke Kone muis uit kwam. Op dat moment was het nog wel een nieuwkomer, maar na jaren Logitech durfde ik de gok voor iets nieuws wel aan. Daarnaast lag de Kone eigenlijk het best in mijn hand, en dan is de keuze uiteraard snel gemaakt.

ROCCAT groeide sinds de introductie van de Kone, naar mijn weten één van hun eerste producten, uit tot een serieuze speler op het gebied van muizen, toetsenborden, headsets en muismatten. Tijdens mijn bezoek aan Gamescom dit jaar heb ik uitgebreid kunnen genieten bij de indrukwekkende ROCCAT stand, en onder andere kunnen spelen met de aankomende Tyon game-muis. Nu heeft de Tyon meer knoppen dan ik vingers heb, maar toen ik uiteindelijk met een mooie gloednieuwe Kone XTD optical naar huis ging brak er toch een klein innerlijk feestje los! Niet alleen dat, maar nog eens in combinatie met een mooie muismat ook. Tijd voor een nieuw reviewtje dus.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.