Voordat we naar de conclusie gaan nog een aantal foto’s. Wanneer we de muis inschakelen komt de instelbare verlichting uiteraard in actie. Bij daglicht is het effect vrij rustig te noemen


In het donker komt de verlichting echter beter tot z’n recht!










Terug naar het muisje zelf: Waar komen we dan met de ROCCAT Kone XTD Optical op uit? Dat het merk doet wat vele andere doen om gamers te ‘lokken’ is duidelijk: ook bij de Kone XTD Optical ontbreken de fancy marketing termen niet, en worden de vele features met een hoop bombarie uiteengezet. Het zal het jonge publiek ongetwijfeld goed aanspreken, wat ook op Gamescom het geval leek: de hordes gamende tieners stonden te dansen en te springen om hun handen op de goodies te krijgen.

Bekijken we de Kone XTD Optical met een nuchtere Hollandse blik, en laten we alle bling even voor wat het is, dan kan je toch enkel concluderen dat het een muis is met een hele degelijke, en eigenlijk uitstekende inhoud. De sensor presteert op elk vlak uitstekend, de muis heeft prettige materialen (tenzij je van een rubber-feel houdt natuurlijk), de knoppen voelen degelijk, en de muis glijdt eenvoudig over alle oppervlaktes heen, en het is gewoon een heel mooi ding om te zien. Vergeleken met de originele Kone is het ook duidelijk een stap vooruit wat sensor, materialen, en afwerking betreft. De enige opmerkingen zijn dat de muis niet voor linkshandigen gemaakt is, en ook de fingertip-grip liefhebbers zullen een muis met een andere vorm prefereren. Dat zijn echter opmerkingen die bij lange na niet voor iedereen van toepassing zijn.

Mijn laatste reviews gingen veelal over wat goedkopere muizen dan de ROCCAT Kone XTD Optical, en daar concludeerde ik dat je voor 50 euro of zelfs minder zeker een muis met een top sensor in huis kan halen. Met een prijskaartje van bijna 80 euro mag je dan uiteraard wat extra’s verwachten van deze muis, en verwacht je achteraf het gevoel te hebben dat je een beetje extra bent verwend. Optionele gewichtjes, een duidelijk stapje hoger wat betreft materialen, en een uitstekend feature pakket, de zeer goede algehele uitstraling en de mooie LED feature zijn voor mij voldoende om de prijs wel te begrijpen; je voelt toch wel dat deze muis wat hoger gepositioneerd is.

Maar goed, ROCCAT laat met de Kone XTD Optical eigenlijk geen steken vallen, dus wanneer je die ca 80 euro uit geeft zal je er in elk geval niet ongelukkig van worden.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.