De specificaties en features van de ROCCAT website:


De Ryos TKL Pro is te koop met de 4 meest populaire Cherry MX Switches: Zwart, Rood, Bruin en Blauw. Welke switch je voorkeur heeft heeft geen gevolgen voor de uitstraling van het toetsenbord zoals we bijvoorbeeld bij CM Storm zagen. Welke switch je ook kiest, de Ryos TKL Pro is met een blauw backlight verlicht. Deze verlichting is vervolgens weer geheel naar wens in te stellen: Met één van de vele populaire profielen, of je kan zelf in de software per knop bepalen of ze oplichten of niet.

Als “gamer toetsenbord” komt de Ryos TKL Pro met een uitgebreid softwarepakket waar we de toetsen zelf naar wens kunnen instellen of “programmeren”, met n-key rollover (oftewel, hij registreert al je aanslagen, zelfs als je je voorhoofd als extra handje gebruikt) en een 1000 Hz / 1 ms response rate. Uiteraard houdt het programmeren in dat het moederbord een klein chipje ingebouwd heeft, en een beetje opslag om alles op te slaan. Dit in de vorm van een 32-bit ARM Cortex Processor en 2 MB Flash memory. Klinkt niet heel spannend, maar laten we eerlijk zijn: Who cares, als het maar werkt.

Twee opvallende fysieke features zijn de “Smudge-Proof Glossy Look” (Gaan we uiteraard testen), en de flinke polssteun, en aan de virtuele kant zien we de “Easy Shift” terug komen die we bij recente muizen van hen ook al zagen. Een soort extra shift feature waarbij je elke toets een extra handeling kan toewijzen.

De Ryos TKL Pro is compatible met Windows systemen vanaf XP tot en met 8.1, en vereist zoals je mag verwachten dat je een vrije USB 2.0 poort op je computer hebt. Hoewel ik er zelf geen ervaring mee heb wees user himlims_ mij er op dat er wel degelijke Linux drivers zijn. Ik weet daar het fijne niet van, maar mocht je interesse hebben is deze link mogelijk interessant. http://roccat.sourceforge.net/

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments