Zoals we onder de header Software al zagen kan je de verlichting naar wens instellen met tal van effecten en zelfs je eigen LED macro’s, dus je kan het daar zo gek maken als je maar wilt. Er is geen sprake van een RGB LED, dus je moet het wel met enkel blauwe verlichting doen. Het ziet er in elk geval wel keurig uit, en dat je de helderheid aan kan passen is een grote plus, want op de maximale instelling komt er echt absurd veel licht van het toetsenbord af. Onhandig in het donker, maar ook overdag ruim voldoende om goed verlicht over te komen.

Één nadeel kwam tijdens het testen naar voren, en dat is dat het “breathing” of “fade” effect, waarbij de verlichting dus langzaam aan- en/of uit gaat, geen vloeiende actie is. Op een afstandje viel het niet direct op, maar als je er naar gaat kijken zie je dat je de stappen van helderheid duidelijk kan zien. Wel jammer, want als je er eenmaal op let dan is het een afbreuk van die fade/breathing licht-features. Nu moet ik zeggen dat wij hier in huis beide onze verlichting op een permanente aan-stand hebben staan, en dat wij dat breathing effect sowieso niet prettig vinden, maar het is wel iets wat je moet weten bij aanschaf. Wat uiteraard wel erg leuk is is het “ripple” effect, wanneer je een toets in drukt krijg je een LED-golfbeweging over je gehele toetsenbord. Leuk om te zien uiteraard, en een stukje show-materiaal, maar zoals je kan verwachten wel wat druk voor dagelijks gebruik.

Maar goed, laten we een kijkje nemen naar de LEDs in actie. Ik ben zelf wel te spreken over die blauwe gloed.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments