De Grandia GD10 komt in een full-color verpakking die er prima uitziet. Op de voorkant zien we de Grandia GD10 afgebeeld, met daarnaast een opsomming van de belangrijke features. Op de rechter zijkant vinden we een introductietekst over de Grandia GD10, met daaronder QR-codes die je kunt inscannen om de website van SilverStone te bezoeken. De linker zijkant bestaat uit een tabel met algemene specificaties.



Als we de verpakking openklappen krijgen we meteen zicht op de Grandia GD10. Deze is netjes ingepakt in een plastic zak en wordt beschermd op de hoeken door piepschuim. De Grandia GD10 raakt de bodem van de verpakking niet aan, omdat deze hoger ligt dankzij het piepschuim.



Hier krijgen we nog een beter beeld van hoe de Grandia GD10 rust in de verpakking. De stukken piepschuim zijn ongeveer 3 cm dik.



In de Grandia GD10 vinden we een plastic zakje met accessoires. Deze bestaat uit een handleiding, anti-vibratie ringetjes, een Kensington sleuteltje, verschillende schroefjes, afstandsbusjes en tie-wraps. We komen ook nog een bracket tegen om 3.5 inch HDD te plaatsen onder de optische drive.


Nog een aangename verassing was een mini zaklamp. Dit LED zaklampje is ook nog eens multifunctioneel want op de achterkant vinden we een bieropener. Ik mag er eigenlijk geen pluspunten voor geven, maar erg fijn dat SilverStone denkt aan dit geweldige brouwsel.



Genoeg accessoires laten we dan nu eindelijk beginnen met de Grandia GD10. Mijn oog viel meteen op de voorkant en de zijkanten van de behuizing. Laten we beginnen met de voorkant. Deze is afgewerkt met een aluminium deurtje. De look & feel is wat mij betreft zeer clean. Perfect als je een mooi mediacenter wil bouwen die niet te druk mag zijn in je setup. Het deurtje is voorzien van een Kensington slot om toegang te krijgen tot de powerknop en USB-poorten. Ik was even bang dat je keer op keer het Kensington sleuteltje nodig zou moeten hebben om de behuizing te kunnen bedienen. Gelukkig blijft het deurtje perfect zitten als deze niet op slot is. Op de binnenzijde van het slot is een schroefje gemonteerd die vastgehouden wordt door een magneetje. Het magneetje is niet zichtbaar en is in de voorkant van de behuizing verwerkt.



Voor de review maken we natuurlijk gebruik van het Kensington sleuteltje, die voorzien is van een SilverStone logo.



Zodra het aluminium deurtje open is krijgen we zicht op het front panel die bestaat uit een power knop, een reset knop, twee USB 3.0 poorten en een audio en microfoon ingang. Helemaal aan de rechterzijde vinden we een 5.25 inch optische drive bay. De Power LED en HDD LED zitten verwerkt aan de linker buitenzijde van de behuizing. Deze zijn voorzien van een blauwe LED kleur. Tijdens het schrijven van deze review viel mij iets opmerkelijks op. De volgende foto laat zien hoe gelimiteerd mijn SilverStone Grandia GD10 is.



180 degree backflip!


Het 0.8 mm staal rondom de behuizing ziet er erg netjes uit. Op de bovenkant van de behuizing komen we een ventilatie rooster tegen die precies boven de expansiesloten zit.



De Grandia GD10 wordt standaard geleverd met drie 120 mm fans. Dit zijn de HA1225L 12SA-Z fans die op 900 RPM draaien. Vanaf de zijkanten op de behuizing zien we stoffilters met daarachter de 120 mm fans. Laten we beginnen met de linker zijkant. Hier komen we twee 120 mm stoffilters tegen die je door middel van een trek beweging los kunt halen. Het filter aan de voorzijde van de zijkant is voorzien van een 120 mm fan, met daarnaast nog een lege 120 mm spot. Hier zijn geen fans te monteren, omdat deze ruimte geserveerd is voor de voeding.



Het plastic patroon op de filters is erg appealing. Op de achterkant bestaat uit een erg fijne structuur.



Als we naar de rechter zijkant van de Grandia GD10 verhuizen komen we een 240 mm stoffilter tegen. Hierachter bevinden zich twee 120 mm fans. Het filter moet je in dit geval eraf schuiven, in plaats van trekken wat we bij de 120 mm stoffilters zien op de linkerzijde.



Ik kan het toch niet laten om nog een foto te maken van het 240 mm filter up close. Misschien een beetje overkill aan filters, maar dat filteren we er wel uit!



Door naar de achterkant, waar we ruimte vinden voor een voeding die verticaal gepositioneerd is. We komen ook nog twee fan spots tegen voor 80 mm fans, en acht expansiesloten waarvan zeven verticaal en één horizontaal.



Dan hebben we alleen nog de onderkant van de Grandia GD10. Hier komen we twee pootjes aan de voorkant tegen met een zilveren afwerking. Dit soort pootjes zien we wel vaker bij behuizingen, maar ik ben van mening dat ze er zeer degelijk uitzien. Wat hier toch wel even tegenviel waren de twee achterste pootjes, dit zijn rubberen pootjes die vastgeplakt zijn op de behuizing. Hoewel deze pootjes niet in het zicht zijn doet het naar mijn idee toch wat afbreuk aan de totale afwerking.




Tot zover een zeer positieve eerste indruk. De Grandia GD10 heeft een strakke uitstraling. Hier dragen de stoffilters en het aluminium deurtje sterk aan bij. De afwerking is zeer degelijk, wat een goed gevoel geeft als je de behuizing voor het eerst in handen krijgt.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu