Om toegang te krijgen tot de binnenkant van de Grandia GD10 moeten we het bovenste paneel verwijderen. Er bevinden zich twee schroeven aan de achterzijde van de behuizing die het bovenste paneel vasthouden. Met een schuifbeweging duw je het paneel weg en haal je deze naar je toe.



Vanuit een vogelview is er goed te zien hoeveel ruimte je hebt in de Grandia GD10. Jammer genoeg zijn niet alle kabels zwart, dit had een mooie afwerking geweest. De zwarte verflaag loopt gelukkig wel door aan de binnenkant van de behuizing.


De kabels in de behuizing hebben meer dan genoeg ruimte om de verschillende formaten moederborden te bereiken. De Power SW en Reset SW pin connectors zijn wat slordig gemonteerd, of zitten gewoon niet helemaal lekker in het zicht. Waar de overige kabels wel gewoon netjes gemonteerd zijn op een zwart PCB.




Misschien heb je het al eerder gespot op de vorige foto’s, de metalen strip die dwars door de behuizing loopt. Hier rust het bovenste paneel op met een rubberen pad, zodat deze niet gaat trillen. Tevens functioneert deze voor extra stevigheid, en om de optische drive bracket te ondersteunen. Deze kun je verwijderen als je geen optische drive wilt monteren, of als je de behuizing toegankelijker wilt maken tijdens het inbouwen. De optische drive bracket kan ook functioneren om twee 3.5 inch HDDs te monteren, of twee 2.5 inch SSDs en één 3.5 inch HDD.





Als we de optische drive bracket en de metalen strip verwijderen is de Grandia GD10 vrijwel leeg.


We komen in de behuizing nog een extra spot tegen voor één 3.5 inch HDD. Deze spot is voorzien van schuim om ongewenste trillingen op te vangen. Ik kan me voorstellen dat je in de Grandia GD10 graag een optische drive wilt installeren. Zeker omdat de behuizing de stempel heeft van HTPC. Heb je de optische drive geïnstalleerd, dan heb je twee plaatsen om 3.5 inch HDDs of 2.5 inch SSDs te installeren. Met de totale ruimte die de Grandia GD10 biedt is dit toch wel wat beperkt.


De afstandsbusjes zijn vooraf geïnstalleerd voor een ATX of Micro ATX moederbord. Wil je gebruik maken van een SSI-CEB moederbord, dan kun je de extra afstandsbusjes nog monteren. Nog een laatste blik op de lege Grandia GD10, voordat we beginnen met het inbouwen.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu