De RE450 komt in een nette verpakking, stevig en degelijk genoeg voor een extender. Op de voorzijde zien we zoals gewoonlijk een productafbeelding en inhoudelijke informatie. Op de achterzijde is gevisualiseerd wat een range extender doet in de praktijk.In de verpakking vinden we de documentatie en een netwerkkabel. Het is netjes dat TP-LINK de gebruiker hierin voorziet, want de RE450 heeft een Gigabit Ethernet poort. De meegeleverde documentatie voorziet duidelijk informatie over het installeren van de RE450.Door naar de RE450 zelf. De behuizing is vrij fors voor een range extender. De totaliteit voelt robuust aan, de plastic behuizing sluit op de randen netjes aan. TP-LINK kiest voor drie externe antennes. De antennes op de zijkanten zijn te stellen voor een optimale positie. De bovenste antenne kun je uitschuiven, maar valt niet te stellen naar een specifieke richting.

De voorzijde is voorzien van het welbekende pianolakje, beter bekend als glossy. Veel gebruikers zien glossy vaak als minpuntje mede door de krasgevoeligheid. Op de RE450 misstaat het zeker niet. Naar verwachting zal de RE450 vooral een vast plekje krijgen in het stopcontact, dus van aanraking is vrijwel geen sprake. Op de voorzijde zijn drie status LEDs zichtbaar één voor de power, één voor de 2.4GHz verbinding en nog één voor de 5.0GHz verbinding. De LEDS zijn blauw van kleur als de verbinding actief is, en kleuren rood op wanneer deze non-actief is. De RE450 zal bij het wegvallen van de verbinding zich automatisch proberen te herstellen.

Boven de LEDs zien we nog een cirkel, dit is de WPS-knop (WiFi Protected Setup) om direct verbinding te maken met je router. Installeren via WPS is erg simpel. Laat de router het WPS-signaal uitzenden, druk op de knop met een beetje geluk wordt de verbinding tot stand gebracht. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zo zijn dat de RE450 te ver weg is van de router. De LED geeft rood licht als dit het geval is. Tevens is de LED rood als de verbinding niet toegankelijk is of problemen ervaart.Op de achterzijde en zijkanten zijn voorzien van inkepingen voor de hitteafvoer. De fysieke knoppen zijn hier ook te vinden. De totaliteit van de extender voelt als eerder gezegd erg robuust aan. Het apparaat is wel wat lomp qua formaat, maar de toch wel verzorgde afwerking neemt dit een beetje weg. Toch is het grote formaat nadelig, zo blokkeert het een tweede stekker bij specifieke dubbele stopcontacten. De RE450 hangt in sommige stopcontacten wat wiebelig, net of het ieder moment een vrijeval gaat maken, gelukkig is dit niet het geval. Het had natuurlijk ideaal geweest als er een geïntrigeerd stopcontact aanwezig was, jammer genoeg ontbreekt dit.

Over Redactie

Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op