De TP-LINK RE450 is een product dat doet wat het moet doen. Dit klinkt misschien wat voorspelbaar, en toch vind ik het belangrijk om te benoemen. Het uitbreiden van het dekkingsgebied en ontvangst is in een handomdraai succesvol, iets wat gewoon niet te veel tijd mag kosten. Uiteraard ben ik wat dieper ingegaan op de achterliggende context, maar voor de consument moet dit apparaat gewoon snel kunnen functioneren. Zonder dat je tegen eindeloze problemen aanloopt.

Installatiegemak via WPS is pure eenvoud. Hangt de RE450 op een degelijke afstand, dan ben je snel online met de extender. Je zult niet alleen merkbare verbeteringen waarnemen als het om afstand gaat, de RE450 mits deze een goede plaats heeft biedt de RE450 ook een stabielere en betrouwbare verbinding. In de uithoeken van onze bovenverdieping heb ik overal het gemakt van de 2.4 en 5.0GHz verbinding. Met name de 5.0GHz verbinding is enorm verbeterd, deze viel om de havenklap weg en behaald nu snelheden van oplopend tot 146,31Mbps, dit is wel in de meest ideale situatie. Als ik het bereik zou kunnen omschrijven in meters is dit ca 12 tot 15 meter). De juist plaats vinden is ook nog een dingetje, zelf ervaarde ik op mijn telefoon (of tablet of w/e) een omschakeling tussen het signaal afkomstig van de router, en vervolgens weer vanaf de RE450. Het is bij voorbaat handig om tijd te besteden aan de positionering van je AP, ongeacht welke je koopt.

De RE450 heeft een robuuste en degelijke uitstraling. Met de twee uitklapbare antennes en één uitschuifbare is het een vrij groot apparaat. Hierdoor is het formaat soms wat lomp in een stopcontact. Met een dubbel stopcontact zie je dan ook dat de andere stekker geblokkeerd is. Met het formaat komt ook wat extra gewicht. Soms hangt de RE450 wat wiebelig in het stopcontact, sprake van vallen is er niet, maar echt stevig voelt het ook niet. Ook mis het een geïntrigeerd stopcontact op het apparaat. Deze is al zo groot, dus dit had er best bij gemogen op het verlies van een stopcontact te dekken.

De huidige prijs circa 68 euro is aan de hoge kant. Toch is deze AC1750 extender een betrouwbaar stukje aan hardware. Met de testresultaten, toegankelijke software en het gemak is deze prijs naar mijn mening ook niet te hoog. Waar ik normaal mijn twijfels zou trekken, is de RE450 gewoon een zeer degelijke en uitgebreide extender. Voor dit net wat luxere segment betaal je een klein beetje extra. Toch zijn de minpuntjes hierboven iets om rekening mee te houden. Eerlijk is eerlijk, dit had net nog wat beter uitgewerkt mogen zijn.

Je kunt de TP-LINK RE450 vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

Hieronder nog een aantal hoge resolutie foto’s voor nog meer beeldplezier! Klikken om de foto’s uit te vergroten:

250250

Over Redactie
Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments