AMD lanceert de Radeon RX 6500 XT


AMD heeft vandaag officieel de Radeon RX 6500 XT grafische kaart aangekondigd. Deze nieuwe GPU is speciaal bedoelt voor 1080P gaming, en komt onder andere met 16MB infinity cache. De AMD Radeon RX 6500 XT beschikt verder over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus en 1024 Stream Processors. De kloksnelheid is onder normale omstandigheden 2.6GHz, met boost tot ongeveer 2.8GHz. Qua I/O’s beschikt deze grafische kaart verder over 1x HDMI 2.1 en 1x DisplayPort 1.4a, geen USB Type-C.

Met deze lancering geeft AMD aan dat de grafische kaarten vanaf vandaag verkrijgbaar zullen komen in diverse winkels, met custom modellen van ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX en Yeston.

Prijzen en beschikbaarheid
AMD noemt heel voorzichtig een vanafprijs van €215, al zal dat waarschijnlijk niet realistisch zijn. De eerste kaarten zijn voor €300 verschenen, en gezien de vraag vrijwel zeker hoger zal zijn dan het aanbod, kan dit alleen maar meer worden. Voor nu is het afwachten waar de prijzen naartoe zullen gaan.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.