162,300

ProductwebsiteLieve Dames en Heren. Ik vond het weer eens hoog tijd voor iets anders. Welliswaar wel een case-review, maar dan met een hele andere insteek: een custom all-in-one voor eenvoudig gebruik, maar dan lekker snel (oftewel met SSD), en goedkoper dan de kant-en-klare Apples en Samsungs. Ik had al enige tijd mijn oog op de Intel NUC en Gigabyte Brix, maar geheel overtuigd was ik nog niet. Zoals vaker kom je soms bij toeval leuke dingen tegen, in dit geval toen ik ‘Vesa’ intypte in de product-zoekmachine. Toen liep ik dus tegen de Antec ISK110 Vesa aan, een kast die ondertussen toch al een jaartje op de markt is, maar tot zo ver ik kon zien weinig aandacht heeft gekregen.

Tussen de 75 en 80 euro kan je er wel ééntje vinden, en daarvoor krijg je niet alleen het kastje zelf, maar ook een 90W voeding, en een vesa beugel bij. Een budget kast en “ok” voeding kost je toch al snel 60 euro, dus op zich een kleine meerprijs voor zo’n klein setje. Ondanks dat ik geen grote fan ben van stock PSU’s, heeft Antec toch een ruime ervaring, en een zeer goede reputatie op dat gebied. Daarnaast zit je in het custom-all-in-one gebied toch wel snel vast aan een ingebakken voeding, dus leek het mij gewoon een prima keuze.

Los dat Antec mij zelden ongelukkig heeft gemaakt in het verleden, had ik nog een aantal redenen om voor deze case te gaan. Het kunnen plaatsen van een normaal mITX bord betekent dat je naast de 4 USB poorten van de kast, ook gewoon al je moederbord aansluitingen hebt. De kans is aanwezig dat de (kleine, 120GB, het is een budget build) SSD vroeg of laat vol zou lopen, en de optie om een 2e 2.5” HDD te plaatsen was zeer welkom. En ook de eenvoudige mogelijkheid tot upgraden van de cpu mocht het gebruik veranderen was een grote plus, het is immers een ‘normaal’ mITX computertje, maar dan gewoon extra klein.

Met veel optimisme dus de kast en overige onderdelen besteld, en uiteraard was ik zeer benieuwd of deze eenvoudige custom all-in-one een succes zou worden.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.